Διαιτητικά λάθη, πρόθεση, διαμαρτυριές και αδυναμίες ....

Τελικά από τους αγώνες της προηγούμενης αγωνιστικής ντόρος δεν δημιουργήθηκε απο την επιβλητική νίκη του Απόλλωνα μέσα στην ΑΡΕΝΑαλλα στο παιχνίδι της Ομόνοιας με τον Εθνικό. Δυστυχώς αυτός δεν δημιουργήθηκε για  την ανατροπή της Ομόνοιας  και το χατ τρικ του Νταρμπισιάιαρ σε 4 λεπτά, αλλα για την διαιτησία, μάλιστα με την εμπλοκή και τρίτων και βιντεάκια και ανακοινώσεις κλπ κλπ.


Προσωπικά  ήταν απο τα λίγα παιχνίδια που παρακολούθησαν με προσοχή και σχεδον απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό( δυστυχώς λόγο του ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα δεν μας είναι ευκολο  να απικεντρωνόμαστε σε ένα).

Αγωνιστικά  το συμπέρασμα είναι το ξεκάθαρα σε όλους  οτι ο Εθνικός έιναι  μια δυνατή και ποιοτική ομάδα, και απο την άλλη η Ομόνοια είναι μια ποιοτικη ομάδα με δύναμη πολύ στην αντίπαλη περιοχή, με ξεκάθαρη όμως τις  ανασταλτικες της αδυναμίεςΓια εμενα  έχει  αδυναμία  ομως και στον  στον πάγκο.  Ο καλός προπονητής είναι αυτος που στηρίζεται πάνω στα δυνατά σημεία της ομάδας του και προσπαθεί να καλύψει τις αδυναμίες της. Ο  κύριος  Κάρβερ δυστυχώς δεν  μπορεί να το κάνει αύτό. Πέντε λεπτα να δείς την Ομόνοια μπορείς  ευκολα να  οργανώσεις το πλάνο που θα της επιτεθείς και θα της φτιάξεις φάσεις. Τα 24 γκολ  που έχει δεχτεί δεν είναι τυχαία και δεν είναι μόνο ευθύνη των αμυντικών και του τερματαφύλακα.

Πάμε και στα διαιτητικα. Βλέποντας το παιχνίδι δεν διέκρινα καμία πρόθεση απο τον διαιτητή να σπρώξει την Ομόνοια, αντίθετα είδα αρκετα  φάουλ κοντα στην περιοχή του Εθνικού να μήν δίνονται  ( αυτό για τους έμπειρους  του είδουςδείχνει άν  ο  διαιτητής θελει να σπρώξει μια ομάδα) Επίσης είδα και <<ευκαιρίες >>  που του έδωσαν οι πάικτες του Εθνικού και δεν τους έδωσε κάρτες ( άλλο ένα κομμάτι που ο έξυπνος δαιτητής  το χειρίζεται αν θελει πολύ  καλά)

Απο την άλλη είδα  τρία γκολ της Ομόνοιας να είναι αμφσβιτούμενα, έστω και οριακά.

Στο πρώτο ο Ντάρμπισαιαρ σπρώχνει, λίγο ή πολύ δεν έχει σημασιά για ένα διαιτητή που θέλει, ή δεν θέλει να βοηθήσει. Αν θέλει δεν το δίνει άν δεν θέλει το δίνει.

Τα άλλα δύο γκολ έιναι ορικά πως μάθαμε να τα λέμε όφ σάιντ ( διαχρωνικά πιστέυω ότι αυτα  καλώς  δεν δίνονται) όμως απο αυτα μπορείς  αν θέλεις  να  καταλογίσεις πρόθεση στον βοηθό, ο οποιος άφησε αυτα  τα δύο γκολ ένω αντίθετα σταμάτησε  τον  οριακά καλυπτόμνενο   Κατσιαραβα του Εθνικού όταν έφευεγε μόνος του.

Εν κατακλείδι όταν δεχεσαι τρία γκολ αμφισβητούμενα εχεις κάθε λόγο να διαμαρτύρεται και όλοι θα το έκαναν, αν ηταν και μεγαλύτερη ομάδα θα  γινόταν  και μεγα θέμα.

Εγώ έτσι είδα το προχθεσινό παιχνίδι αγωνιστικά αλλα κυρίως  διαιτητικά, τώρα  αν υπήρχε πρόθεση ή οχι  ο κάθε ένας ας βγάλει τα συμπερασματα του.

 

 


Λουκάς Λούκα

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.