Νεες απεργιακες κινητοποιησεις-κλείνουν διακόπτες στην ΑΗΚ, κατεβάζουν ρολα στη CYTA

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, κατά του νομοσχεδίου που αφορά στις αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι σε Αρχή Ηλεκτρισμού και CYTA.
Τελευταία ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2014
Ημερομηνία Έκδοσης: Φεβρουάριος 24, 2014
Του Λουκα Φεσια
 
Στάση εργασίας από τις επτά το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού.
 
Όπως αποφάσισαν οι ηγεσίες των τεσσάρων συνδικαλιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον Οργανισμό,στο πλαίσιο των αντιδράσεων για το νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος θα κυμανθεί στα όρια της μέσης ζήτησης, αφού σε λειτουργία θα βρίσκονται μόνο πέντε μονάδες στους ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς Βασιλικού και Δεκέλειας, συνολικής ισχύος τετρακοσίων σαράντα μεγαβάτ.
 
Ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, επεξεργάζεται αυτή την ώρα το πρόγραμμα διακοπών στην ηλεκτροδότηση, το οποίο θα εφαρμοστεί εκ περιτροπής σε ολόκληρη τη Κύπρο. 
 
Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ανακοίνωσε το απόγευμα και το προσωπικό της CYTA. Μετά από σύσκεψη στο οίκημα της ΣΕΚ, οι εκπρόσωποι των πέντε συνδικαλιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον Οργανισμό, αποφάσισαν να κατέλθουν σε τριήμερη απεργία, από απόψε τα μεσάνυχτα μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Τα καταστήματα εξυπηρέτησης του κοινού θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα λειτουργούν μόνο οι ουσιώδεις υπηρεσίες. 
 
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στη CYTA πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τις εννέα μέχρι τις δέκα το πρωί, έξω από τα Κεντρικά Γραφεία του ημικρατικού οργανισμού. 
 
Σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων την Τετάρτη, στις οκτώ το πρωί στο Λιμάνι Λεμεσού και στις 12 το μεσημέρι στο Λιμάνι Λάρνακας, θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, οι συντεχνίες των εργαζομένων στην Αρχή Λιμένων. 
 
Στο μεταξύ, τα μέλη της ΠΕΟ και στελέχη κοινωνικών οργανώσεων συμφώνησαν στην πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Βουλής, το απόγευμα της Πέμπτης, με σύνθημα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί». 
 
Κατεβάζουν ρολά στη CYTA, αποφάσισαν 3ημερη απεργια- εξω απο τη Βουλη την Πεμπτη
 
Σε τριήμερη απεργία κατέρχονται από απόψε τα μεσάνυχτα μέχρι τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στη Cyta, ύστερα από απόφαση των πέντε συντεχνιών που δραστηριοποιούνται στον Οργανισμό. Μεγάλη κινητοποίηση έξω από την Βουλή απο οργανωσεις, εναντια στις ιδιωτικοποιησεις.
 
Σύμφωνα με τις συντεχνίες, τα απεργιακά μέτρα θα αρθούν μόνο σε περίπτωση που ικανοποιηθούν κατά «τρόπο αδιαμφισβήτητο» οι απαιτήσεις τους για διασφάλιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στη Cyta, για θεσμοθετημένη συμμετοχή των εργαζομένων σε όποια διαδικασία αποφασιστεί για την αποκρατικοποίηση και για σεβασμό στο ρόλο της Βουλής.
 
Ένεκα των απεργιακών κινητοποιήσεων, όλα καταστήματα εξυπηρέτησης του κοινού θα παραμείνουν κλειστά κατά το τριήμερο, θα λειτουργούν μόνο οι ουσιώδεις υπηρεσίες σύμφωνα με το νόμο, ενώ οι τηλεπικοινωνίες και οι άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από τη Cyta δεν θα επηρεαστούν.
 
Κινητοποίηση έξω από τη Βουλή ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις την Πέμπτη 
 
Στο μεταξυ καταρχήν  συμφωνία για την πραγματοποίηση μεγάλης κοινωνικής κινητοποίησης έξω από το κτίριο της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Φεβρουαρίου, υπήρξε σε σύσκεψη οργανώσεων στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΟ.
 
Πρόκειται για τις οργανώσεις που  έχουν συνδιοργανώσει τις πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις, ενάντια στα μέτρα λιτότητας και τις πολιτικές της Τρόικας με σύνθημα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί». 
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, στόχος της κινητοποίησης "θα είναι η απαίτηση να μην ψηφιστεί το Νομοσχέδιο και να αποτραπεί η διαδικασία ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου".
 
Σχετικά με την εκδήλωση, το περιεχόμενο και τη μορφή της, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, ώρα 12.00 μ.μ. δημοσιογραφική διάσκεψη από τους  διοργανωτές. 
 
Κλιμακώνουν τα μέτρα οι εργαζόμενοι στη CYTA

Σε μονόωρη στάση εργασίας, κατήλθαν το πρωί οι εργαζόμενοι στη CYTA. Τα συλλογικά όργανα των πέντε συντεχνιών συνεδριάζουν για να αποφασίσουν κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σε συνεδρίαση στα κεντρικά γραφεία της ΣΕΚ παρακάθονται αυτή την ώρα οι πέντε συνεδρίες που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στη CYTA.

 
Η πρόταση που έχουν ενώπιόν τους οι εκπρόσωποι των συντεχνιών είναι για τριήμερη απεργία και θα υπάρξει ανακοίνωση της απόφασης γύρω στις τέσσερις το απόγευμα.  
 
Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΑΗΚ, γίνεται προσπάθεια για καταρτισμό προγράμματος εκ περιτροπής διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς απο την απεργία και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και του προσωπικού παραγωγής, αναμένεται να υπάρξει μείωση στην παραγωγή ενέργειας. 
 
Σήμερα κλειστά παρέμειναν τα γραφεία και τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών της ΑΗΚ.
 
 

Share