Νέα δομή για την «Χαραλαμπίδης – Κρίστης»

Δυναμικά και με καινούργιο όνομα, συνεχίζει την πορεία της στην κυπριακή αγορά η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία του τόπου, Χαραλαμπίδης-Κρίστης. Σε εκδήλωση, παρουσιάστηκε η νέα δομή της εταιρείας, μετά την εξαγορά του ενενήντα τοις εκατό των μετοχών της Vivartia Κύπρου.
Τελευταία ενημέρωση: 6 Σεπτεμβρίου 2012

 

Σε νέα εποχή εισέρχεται η γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης-Κρίστης, μετά την εξαγορά του ενενήντα τοις εκατό των μετοχών της Vivartia Κύπρου, από εταιρείες του Ομίλου Κωνσταντίνου Σιακόλα και της οικογένειας Αλέξη Χαραλαμπίδη.

Ο Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Χαραλαμπίδης-Κρίστης, Αλέξης Χαραλαμπίδης, επισήμανε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έγινε ποτέ στον τομέα των τροφίμων.

Σύμφωνα με τον κύριο Χαραλαμπίδη, η εταιρεία επεξεργάζεται ετησίως εβδομήντα και πλέον εκατομμύρια λίτρα αγελαδινού, αιγινού και πρόβειου γάλακτος.

Συνεργάζεται με δεκάδες προμηθευτές πρώτων υλών, πραγματοποιώντας κάθε χρόνο αγορές αξίας επτά εκατομμυρίων ευρώ.

Στην πλούσια κοινωνική προσφορά της γαλακτοβιομηχανίας Χαραλαμπίδης-Κρίστης, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μάριος Καμπανελλάς.

Με τα νέα δεδομένα, η μετοχική σύνθεση της Χαραλαμπίδης-Κρίστης, διαμορφώνεται ως ακολούθως: 45% εταιρείες του Ομίλου Κωνσταντίνου Σιακόλα, 45% οικογένεια Αλέξη Χαραλαμπίδη και 10% ΔΕΛΤΑ Ελλάδος, η οποία διατήρησε το ποσοστό που κατείχε στην εταιρεία.

 

 

Share