Οι εξορμήσεις των υποψηφίων ενόψει Προεδρικών

Στη Λάρνακα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποψήφιος για επανεκλογή Νίκος Αναστασιάδης. Εγκαινίασε το δρόμο Κιτίου Μαζωτού και έθεσε τον θεμέλιο λίθο των γραφείων των κατεχόμενων κοινοτήτων Αμμοχώστου. Οι Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς, περιόδευσαν στην Πάφο και κοινότητες της επαρχίας, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας, παρουσίασε τις προτάσεις του για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η κυβέρνηση προωθεί έργα τα οποία θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποψήφιος για επανεκλογή Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία στην τελετή εγκαινίων του δρόμου Κιτίου Μαζωτού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι στο πλαίσιο συνετής οικονομικής διαχείρισης έχει διαθέσει σημαντικά κονδύλια για σημαντικά έργα σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο:

"Για βελτίωση του οδικού δικτύου, για συντήρηση άλλων δημόσιων σημαντικών χώρων – αλλά και με έναν μεγάλο αριθμό νέων έργων που έχουν προγραμματιστεί και θα δρομολογηθούν. Συνολικά από τον Ιούνιο του 2015 υλοποιήθηκαν ή προωθούνται κατασκευαστικά έργα της τάξεως των 700 εκατομμυρίων ευρώ με Φορέα Υλοποίησης το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων". 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο των γραφείων κατεχομένων κοινοτήτων Αμμοχώστου, τα οποία ανεγείρονται στη Λάρνακα. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη της Πάφου και κοινότητες της επαρχίας:

"Να φέρουμε την Κύπρο στον 21ο αιώνα να αποκαταστήσουμε την μεσαία τάξη να αναπτύξουμε την πραγματική οικονομία να αποκαταστήσουμε τους συνταξιούχους τους άνεργους νέους μας, να ενισχύσουμε την παιδεία μας της υπηρεσίες υγείας", δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Κοινότητες της επαρχίας Πάφου επισκέφθηκε και ο Σταύρος Μαλά, ο οποίος σε δηλώσεις του ζήτησε να τεθεί τέρμα στην ψιθυρολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από τον Συνεργατισμό:

"Καλούμε πρωτίστως την κυβέρνηση που είναι ο ιδιοκτήτης της ΣΚΤ να βγει μπροστά να σταματήσει αυτή τη ψιθυρολογία και καλούμε την Κεντρική Τράπεζα να βάλει ένα τέρμα. Στη δική μας διακυβέρνηση η ΣΚΤ θα στηριχθεί".

Ο Γιώργος Λιλλήκας, παρουσίασε πέντε προτάσεις για στήριξη των νέων και φοιτητών και επτά άλλων προτάσεων για δημιουργία θέσεων εργασίας:

"Μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο με νέους, διαμορφώσαμε σειρά προτάσεων και μέτρων για στήριξη των φοιτητών αλλά και για μείωση της ανεργίας. Οι νέοι χρειάζονται έργα και πολιτικές που έμπρακτα τους στηρίζουν στην προσπάθεια τους για σπουδές αλλά και για επαγγελματική αποκατάσταση. Οι νέοι διεκδικούν ρόλο και λόγο". 

Ο κ. Λιλλήκας ανακοίνωσε ότι στις 25 Ιανουαρίου, προγραμματίζει ανοικτό διάλογο με τους νέους. 

Μάριος Αδάμου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.