Ολοκληρώθηκε η εκτύπωση των 580χιλ. ψηφοδελτίων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασίας εκτύπωσης των ψηφοδελτίων για τις προεδρικές εκλογές που είχε ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής. Προετοιμασία για την παράδοση τους στους κατά τόπου εφόρους.

Προχωρούν κανονικά και εντός χρονοδιαγράμματος οι διαδικασίες για τις προεδρικές εκλογές στις 28 του μήνα. Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκτύπωσης των πεντακοσίων ογδόντα χιλιάδων ψηφοδελτίων από το κρατικό τυπογραφείο. Η όλη διαδικασία είχε ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής και είναι υπο την ευθύνη του κρατικού τυπογραφείου.

Τα ψηφοδέλτια θα παραδοθούν από το Τυπογραφείο στους Εφόρους Εκλογής, το τριήμερο από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, κατά την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Μέχρι την παράδοσή τους στους Εφόρους θα βρίσκονται υπό την ευθύνη του Τυπογραφείου, το οποίο αναλαμβάνει τον έλεγχο, το δίπλωμα και τη συσκευασία τους.

Ο Βοηθός Έφορος Εκλογών, Δημήτρης Δημήτριου ανέφερε πως  «Η ετοιμασία των ψηφοδελτίων και η παράδοση στους οικείους εφόρους είναι ένα από τα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση των εργασιών για τις εκλογές»

Για να μοιραστούν και να μπουν στα κιβώτια, που είναι συνήθως χωρητικότητας 500 ψηφοδελτίων το κάθε ένα, περνούν από μηχανήματα, ενώ στο τέλος γίνεται και μέτρημα στο χέρι.

Σε ότι αφορά τους ψηφοφόρους που είναι εγκλωβισμένοι, η υπηρεσία εκλογών είναι σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων για να επιβεβαιώσουν ότι ο κατάλογος που τους έστειλαν είναι πλήρης. Θα ψηφίσουν σε δυο χώρους, για την επαρχία Κερύνειας στον Κύκκο και για την επαρχία Αμμοχώστου στην Αχερίτου.

Στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες εκλογές κυμαίνεται ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων.

Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.