Η σύγκρουση Παμπορίδη και γιατρών προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στα επιτελεία

Το θέμα της υγείας έτσι όπως διαμορφώθηκε ανάμεσα σε υπουργό υγείας και γιατρούς, προκάλεσε συγκρούσεις και διαξιφισμούς μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και των επιτελείων των υποψηφίων.

Θύελλα αντιδράσεων από επιτελεία υποψήφιων για τις προεδρικές εκλογές και κόμματα έχει προκαλέσει η σύγκρουση του υπουργού υγείας Γιώργου Παμπορίδη και των γιατρών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Το επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη στήριξε τον υπουργό υγείας με ανακοίνωση

«Η παρούσα κυβέρνηση, με την πολιτική δέσμευση του ιδίου του Προέδρου Αναστασιάδη και την οξύνοια ενός τολμηρού Υπουργού Υγείας, με μια καινοτόμο προσέγγιση και μια άνευ προηγουμένου στοχοπροσήλωση κατέβαλε μια πραγματικά τιτάνια προσπάθεια για να αλλάξει το κατεστημένο και να προωθήσει τα αιτήματα των ασθενών για μια ριζική μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας, παρά την οικονομική κρίση.»

Ο επικεφαλής του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης έκανε λόγο για θλιβερή εικόνα διάλυσης στα δημόσια νοσοκομεία

«Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δίνει προτεραιότητα στην αναβάθμιση, ανασυγκρότηση του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας και ευρύτερη μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας, με στόχο την ποιοτική φροντίδα και εξυπηρέτηση των ασθενών»

Την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της γα την κατάσταση που επικρατεί κάλεσε ο Σταύρος Μαλάς.

«Απαιτείται πολιτική βούληση για να γίνουν οι εξαγγελίες πραγματικότητα με την άμεση εφαρμογή του ΓεΣΥ, την στήριξη τόσο με υποδομή όσο και με ανθρώπινο δυναμικό τα δημόσια νοσηλευτήρια, τον εκσυγχρονισμό της υγείας μέσα από τη συνεργασία με τις ιατρικές σχολές και την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα προς όφελος των ασθενών.»

Την ανάγκη άμεσων λύσεων μέσα σε πνεύμα συναίνεσης επεσήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου του Γιώργου Λιλληκα, Κωνσταντίνος Ζένιος.

«Αποδεικνύεται η αδήριτη ανάγκη άμεσης εφαρμογής του μονοσασφαλιστικού ΓΕΣΥ στη βάση των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων. Όραμα της διακυβέρνησης Γιώργου Λιλλήκα είναι η δημιουργία ενός ανθρωποκεντρικού συστήματος υγείας.»

Κλείνοντας παρουσίασε τις προτάσεις του Γιώργου Λιλλήκα για ένα γρήγορο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας

Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.