Μισθοί και συντάξεις την Τετάρτη

*Το ρεπορτάζ είναι του Θησέα Ιωάννου

 
Την Τετάρτη αναμένεται ότι θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων και των κυβερνητικών υπαλλήλων τα χρήματα για τους κισθούς και τις συντάξεις του Μαρτίου, αφού λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε χθες στην κεντρική τράπεζα δεν έγινε εφικτό να ολοκληρωθεί η μεταφορά των χρημάτων. 
 
Οσον αφορά τους μισθούς του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου, θα εμβαστούν την Τρίτη δύο Απριλίου, ενώ οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων και των αξιωματούχων, καθώς και οι συντάξεις την Τετάρτη τρεις Απριλίου. 
 
Με καθυστέρηση θα πάρουν τα χρήματά τους και οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, καθώς και οι δικαιούχοι επιδομάτων από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις. 
 
Εξάλλου, αγωνία επικρατεί στις τάξεις των πολύτεκνων αλλά και των μονογονιών, αφού παραμένει άγνωστο πότε θα τους καταβληθούν τα επιδόματα. 
 
Εν τω μεταξύ, παράταση της ημερομηνίας έγκαιρης υποβολής δηλώσεων μέσω ΤΑΞΙΣΝΕΤ, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος από μαζική υποβολή, ανακοίνωσε ήδη από χθες ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Γιώργος Πούφος. 
 
Συγκεκριμένα, δηλώσεις αυτοεργοδοτούμενου και εταιρείας με εξελεγμένους λογαριασμούς του έτους 2011, μπορούν να υποβληθούν μέχρι 19 Απριλίου 2013.
 

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.