Στο 1δις ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εργασίας

Το ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα αγγίξει για το 2019 ο προϋπολογισμός του Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με τη μερίδα του λέοντος να λαμβάνουν οι κοινωνικές παροχές. Μείωση των αναγκών για κοινωνικές παροχές τα επόμενα δύο χρόνια προβλέπει το Υπουργείο.

Τα 999,2 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσει ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το 2019. 

Σύμφωνα με σημείωμα του Υπουργείου που κατατέθηκε στη Βουλή, ο προϋπολογισμός σε σχέση με το 2018, είναι κατά 28,6 εκατομμύρια μεγαλύτερος, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 3%. 

Όπως δήλωσε η αρμόδια Υπουργός, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία αναφέρθηκε και στους στόχους του Υπουργείου, οι διοικητικές δαπάνες και μισθοί θα αποτελούν μόλις το 7% του προϋπολογισμού και το υπόλοιπο 93% οι κοινωνικές παροχές. 

«Στόχος μας είναι όπως εντός του επόμενου μήνα να μπορέσουμε να θέσουμε το Σχέδιο που υπάρχει για αναδιάρθρωση των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας σε δημόσια διαβούλευση για να εφαρμόσουμε ένα νέο σύστημα που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας μας και πάντοτε με συνέργεια με όλη την κοινωνία των πολιτών.» είπε η κ. Αιμιλιανίδου. 

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας από τις 40 χιλιάδες που ήταν αρχικά, οι δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ανέρχονται σήμερα σε 25 χιλιάδες από τους οποίους, 8.685 είναι πρόσωπα με αναπηρία. 

Η κ. Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι οι προϋπολογισμοί του 2020 και 21 είναι μειωμένοι καθώς με το ρυθμό μείωσης της ανεργίας, αναμένεται ότι θα μειωθούν ακόμη περισσότερο οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. 

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών, σημείωσε ότι οι 14 περιπτώσεις άστεγων δεν αφορούν λήπτες του βοηθήματος, και ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας προσπαθούν να διευθετήσουν διαμονή σε ξενοδοχείο με την προϋπόθεση ότι 

Νεοκλής Νεοκλέους

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.