Πρόεδρος και CIPA για τον τομέα των επενδύσεων

Ο τομέας των επενδύσεων να παραμείνει εκτός πολιτικής διαμάχης, για την επίτευξη υγιούς οικονομικής ανάπτυξης, δήλωσε τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όσο και ο απερχόμενος Πρόεδρος του CIPA, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, κατά τη χθεσινή Ετήσια Γενική Συνέλευση του CIPA.

Ο τομέας των επενδύσεων να θεωρείται από όλους ως υπεράνω της όποιας πολιτικής διαμάχης, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κατά την ομιλία του από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων και του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων

«Ο βαθμός συνετής και στρατηγικής διαχείρισης του οράματός μας να καταστεί η Κύπρος ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις επηρεάζει άλλωστε άμεσα τις πιθανότητες επίτευξης συνθηκών βιώσιμης αλλά και υγιούς οικονομικής ανάπτυξης, συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης, ο χρονικός ορίζοντας των οποίων επεκτείνεται πέραν από τον ερχόμενο Φεβράρη και επηρεάζει τις ζωές όλων ανεξαιρέτως των παιδιών μας των γενιών του μέλλοντος,» ανέφερε ο ΠτΔ. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο απερχόμενος Πρόεδρος του CIPA, και νυν Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης. Αναφέρθηκε στα νομοσχέδια για τη δημιουργία του Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ως προς τη διευκόλυνση των επενδύσεων.

«Καλούμε τη Βουλή, όπως προχωρήσει άμεσα και υπεύθυνα με την ψήφιση των νομοσχεδίων, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, όπως άλλωστε καταδεικνύουν και τα αποτελέσματα του Doing Business Report για το 2018.»

Ακολουθούν νέες μεταρρυθμίσεις του θεσμικού πλαισίου για επενδυτικά ταμεία, ανέφερε ο Πρόεδρος του CIFA, Αγγελος Γρηγοριάδης.

«Περιλαμβανομένων διατάξεων για την εισαγωγή εγγεγραμμένων ταμείων, συνεταιρισμών με νομική οντότητα και την εισαγωγή του θεσμού του μικρού διαχειριστή για διαχείριση περιουσιακών στοιχείων μέχρι ενός συγκεκριμένου ορίου.»

Στις σημαντικότερες άμεσες ξένες επενδύσεις, που εισέρρευσαν στην Κύπρο το 2016, σε όλους τους τομείς προτεραιότητας, αναφέρθηκε, η Γενική Διευθύντρια του CIPA. Η Νατάσα Πηλείδου, παρουσίασε το όραμα, τους στόχους, τη στρατηγική, τις προγραμματιζόμενες δράσεις και τις νέες πρωτοβουλίες του CIPA για την περίοδο 2017 2020. 

Παναγιώτης Κυπριανού

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.