Μας ξανάρχεται η Τρόϊκα

Για τον 3ο μεταμνημονιακό έλεγχο .

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της Τρόικας στο πλαίσιο του τρίτου μεταμνημονιακού ελέγχου.
 
Οπως μεταδίδει το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, κλιμάκιο των διεθνών δανειστών, αποτελούμενο από εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), θα βρίσκεται στην Κύπρο το τετραήμερο 25 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου για να εξετάσει σειρά θεμάτων που άπτονται της οικονομίας, των δημοσίων οικονομικών, των μεταρρυθμίσεων και του χρηματοπιστωτικού τομέα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εποπτείας. 
 
Συγκεκριμένα, οι διεθνείς δανειστές της Κύπρου θα εξετάσουν κατά την παρουσία τους στο Υπουργείο Οικονομικών την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυπριακή οικονομία, τα δημόσια οικονομία και τις προβλέψεις για την πορεία τους, τον προϋπολογισμό του 2018 και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.   
 
Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή του ΓεΣΥ, τα έξι νομοσχέδια για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, τη μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη δημιουργία εθνικού ταμείου επενδύσεων και την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας.
 
Εξάλλου, κατά τις επαφές τους στην Κεντρική Τράπεζα θα εξεταστούν τα τρέχοντα θέματα του τραπεζικού συστήματος και κυρίως την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των αναδιαρθρώσεων.  
 
Τα κλιμάκια αναμένεται να συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.
 
Στο τέλος κάθε αποστολής οι τεχνοκράτες της Τρόικας ετοιμάζουν χωριστές εκθέσεις για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος έλεγχος της Κύπρου μετά την έξοδο της από το μνημόνιο τον Μάρτιο του 2016, διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και ακολούθησε στα τέλη Μαρτίου του 2017 ο δεύτερος μεταμνημονιακός έλεγχος.
 
Οι μεταμνημνιακοί έλεγχοι θα διεξάγονται δύο φορές το χρόνο μέχρι που να αποπληρωθεί το 75% του χρέους προς το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το ΔΝΤ.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.