Σφοδρή αντιπαράθεση και αλληλοκατηγορίες στη βουλή

Καβγάς ξέσπασε στην βουλή μεταξύ βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ, με αφορμή την συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών, πρότασης νόμου ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για την σύσταση μονάδας διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας.

Σφοδρή αντιπαράθεση και αλληλοκατηγορίες, μεταξύ βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Αφορμή η πρόταση νόμου ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για σύσταση μονάδας διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, σε αντικατάσταση της γνωστής Μονάδας αποκρατικοποιήσεων.

Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου και Άριστος Δαμιανού, διερωτήθηκαν γιατί τα δύο κόμματα θέλουν να κρατήσουν στον αναπνευστήρα, όπως είπαν, μια υπηρεσία που σήμερα δεν έχει αντικείμενο λειτουργίας, και έκαναν λόγο για διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Θέσεις που μετέφερε και στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου ΑΚΕΛ, καταγγέλλοντας σκοπιμότητες.

«Για μας προκύπτουν πολιτικά, οικονομικά και κυρίως θεσμικά ζητήματα. Προφανώς θέλουν να μετονομαστεί η υπηρεσία αποκρατικοποιήσεων για να συνεχιστεί η διασπάθιση δημοσίου χρήματος.» είπε.

Απαντώντας ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς, δήλωσε ότι οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση και πως η Μονάδα έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο προς την διυπουργική επιτροπή. Προσθέτοντας πως δεν αλλάζει ο σκοπός που συστάθηκε, καλώντας το ΑΚΕΛ και όσους τάσσονται ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις, να το πουν ευθέως, και να μην βρίσκουν δικαιολογίες.

«Καταλήγοντας τόνισε ότι απαιτείται η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας, ώστε να υπάρχουν εξειδικευμένα άτομα, τα οποία θα ετοιμάζουν προσφορές και μελέτες. Υπενθυμίζοντας την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αποκρατικοποίηση του κρατικού λαχείου, του χρηματιστηρίου και των κυβερνητικών κατοικιών στο Τρόοδος.»


Κυριάκος Κυριακίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.