Ελληνική Τράπεζα: Σε νέα εταιρεία η διαχείριση κόκκινων δανείων

Τη σύσταση νέας εταιρείας στην οποία θα μεταφερθούν 160 εργαζόμενοι για τη διαχείριση κόκκινων δανείων, σε συνεργασία με τσεχικό Όμιλο, ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα.

Σε συμφωνία στις 10 Ιανουαρίου με τον τσεχικό Ομιλο APS Holdings για τη διαχείριση των ακινήτων και ολόκληρου του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων, προχώρησε η Ελληνική Τράπεζα. 

Για το σκοπό αυτό, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της προς το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, θα συσταθεί νέα εταιρεία στην οποία η Τράπεζα θα διατηρεί το 49 τοις εκατό με την πλειοψηφία του 51%, να κατέχεται από την APS Recovery Cyprus Ltd. Στην εταιρεία θα μεταφερθεί το σύνολο του προσωπικού, περίπου 160 άτομα, το οποίο εργάζεται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Καθυστερήσεων της τράπεζας, περιλαμβανομένων των πόρων που κρίνονται αναγκαίοι έναντι οικονομικού ανταλλάγματος. 

Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για πώληση δανείων, καθώς η Ελληνική Τράπεζα θα εξακολουθεί να διατηρεί στην ιδιοκτησία της τόσο τα ακίνητα (περίπου 30 εκ.) όσο και το χαρτοφυλάκιο των ΜΕΧ συνολικού ύψους 2,4 δισ, τα οποία θα διαχειρίζεται με τη σύστασή της η νέα εταιρεία. 

Η Ελληνική, χαρακτηρίζει την συμφωνία με την APS Holdings μεγάλης σημασίας για την Τράπεζα και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της για αναδιοργάνωση και αναδιαμόρφωση του επιχειρηματικού της μοντέλου. H APS Holdings, προστίθεται, επιλέγηκε ύστερα από ανταγωνιστική διαδικασία προσφορών και δραστηριοποιείται σε 11 χώρες ενώ διαθέτει 12ετή εμπειρία στον τομέα αυτό. 

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται στην τελική έγκριση των εποπτικών και άλλων αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του έτους.


Κυριάκος Κυριακίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.