Άρχισαν οι εκπτώσεις-Τι πρέπει να αποφύγουν οι καταναλωτές

Σε εξέλιξη εδώ και μέρες είναι οι εκπτώσεις με τους καταναλωτές, να σπεύδουν για να προμηθευτούν προϊόντα σε χαμηλές τιμές.

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες περιόδοι εκπτώσεων, λόγω της τροποποίησης του σχετικου νόμου, οι καταναλωτές καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην παραπλανούνται από ενδείξεις για χαμηλότερες τιμές.

Σύμφωνα με τον Διευθυντής Υπηρεσίας Καταναλωτών, Χαράλαμπο Ρούσο, οι καταναλωτές θα έπρεπε να είχαν κάνει την ερευνά τους πριν από την έναρξη των εκπτώσεων. Οι εμπορευόμενοι ειδών ένδυσης, υπόδυσης και οικιακού εξοπλισμού και επίπλων όπως εξήγησε ο κ. Ρούσος, είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν και τις δύο τιμές, πριν και μετά την έκπτωση. 

Ο κ. Ρούσος ανέφερε πως η υπηρεσία πήρε δειγματοληπτικά τιμές πριν από την έναρξη των τελευταίων εκπτώσεων και βρίσκεται στη διαδικασία ελέγχου των προϊόντων, προκειμένουν να διαπιστωθεί αν οι εκπτωσεις που παρατηρούνται είναι οι σωστές. Μόλις τα αποτελέσματα είναι έτοιμα, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας. 

Η προσπάθεια σημείωσε ο κ. Ρούσος, δεν είναι η επιβολή προστίμων στις επιχειρήσεις, αλλα η συνεγασία, ώστε να πληρούνται οι υποχρεώσεις τους, αλλά και η ικανοποίηση των καταναλωτών. Οσον αφορά την αλλαγή προϊόντων, ο κ. Ρούσος, εξήγησε πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε νομοθετοκή ρύθμιση, αλλά εναπόκειται στην κάθε επιχείρηση να καθορίζει την πολιτική επιστροφών. Θα πρέπει, όμως και ο καταναλωτής, να ενημερώνεται για τα δικαιώματα επιστροφής προϊόντων. 

ANT1 Newsroom

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.