Υπογράφτηκε το Κυπριακό Μανιφέστο για την Νεοφυή Επιχειρηματικότητα

Συμβολή στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

*Δελτίο Τύπου

Το Κυπριακό Μανιφέστο για την νεοφυή επιχειρηματικότητα υπόγραψαν πρόσφατα η  Τράπεζα Κύπρου, τo Cyprus International Institute of Management, η Deloitte, η Innovation/Leo Burnett, το δικηγορικό γραφείο Λέλλου Π Δημητριάδη καθώς και το πρόγραμμα στήριξης νεόφυτων επιχειρήσεων, IDEA. Το Μανιφέστο ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του EU Start-up Manifestο και περιέχει προτάσεις, μέτρα και ενέργειες της κοινότητας για στήριξη νέων και καινοτόμων εταιρειών στην Κύπρο καθώς και για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Κύπρου.

Με την υπογραφή τους, οι πιο πάνω εταιρείες επιβεβαιώνουν την δέσμευση τους για στήριξη και ανάπτυξη του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο. Οι εταιρείες στηρίζουν ενεργά και αφιλοκερδώς τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα IDEA και εφαρμόζουν ήδη τις διατάξεις του Κυπριακού Μανιφέστο.
Μερικοί από τους τομείς που στοχεύει το Μανιφέστο είναι η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και ικανοτήτων, η προαγωγή της επιχειρηματικής κουλτούρας, η διαθεσιμότητα και προσέλκυση ταλέντων, η πρόσβαση σε χρηματοδοτικά κεφάλαια, η καθοδήγηση (Mentoring) και ενεργός υποστήριξη, οι συνέργειες και άνοιγμα νέων αγορών καθώς και η ανάπτυξη των εξαγωγών.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του προγράμματος IDEA, Χάρης Πουαγκαρέ, οι συνιδρυτές και στρατηγικοί εταίροι του προγράμματος, με την υπογραφή του  Κυπριακού Μανιφέστο για ανάπτυξη και βελτίωση της επιχειρηματικότητας, δεσμεύονται  να στηρίξουν τις νεοφυείς  επιχειρήσεις στην Κύπρο. 
«Υπάρχουν πολλά σημεία» τόνισε «που χρήζουν βελτίωσης και μέσω του προγράμματος IDEA που μας ενώνει, όλοι μαζί δουλεύουμε μεθοδικά και συστηματικά για βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη Κύπρο, με απώτερο σκοπό να αναπτυχθούν περισσότερες επιτυχημένες εταιρείες που θα δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά μέσω της Κύπρου βοηθώντας ,έτσι, στην ανάπτυξη του τόπου μας».

Ο Andrew Michael, εκπροσωπώντας τo Startup Cyprus, δήλωσε ότι «η υπογραφή του Μανιφέστο αποτελεί απόδειξη του πόσο έχει προοδεύσει το οικοσύστημα των  startups τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Το Startup Cyprus είναι η φωνή της κοινότητας των Startups στη χώρα μας ενώ η δέσμευση που αναλαμβάνουν οι μεγάλες συμβαλλόμενες εταιρίες βοηθούν να περάσουν τα μηνύματα στην κοινωνία και να υλοποιηθούν οι αναγκαίες ενέργειες. Ανυπομονούμε, πραγματικά,  να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε μαζί.»

Περισσότερες πληροφορίες για το Κυπριακό Μανιφέστο καθώς και όλες τις προτάσεις για βελτίωση της επιχειρηματικότητας μπορείτε να βρείτε στο http://startupcyprus.org/


ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.