Ερντογάν: Έχουμε έναν από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου

Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία διεξάγει τις μεγαλύτερες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της ιστορίας της εντός των συνόρων της.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου από άποψη επιχειρησιακής ικανότητας και εμπειρίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αιτήσεις για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές το επόμενο έτος θα πολλαπλασιαστούν.

Ο στρατός μας δεν είναι ο στρατός των πραξικοπηματιών και των χουντικών, υπογράμμισε ο Τούρκος ΠτΔ. «Αυτός ο στρατός δεν είναι σε καμία περίπτωση ο στρατός των FETÖ. Αυτός ο στρατός δεν είναι ο στρατός του τάδε ή του δείνα ξένου θεσμού. Αυτός είναι απλώς ο στρατός της Τουρκίας, είναι ο στρατός του τουρκικού έθνους».

Η Τουρκία δεν έχει πια ούτε χρόνο, ούτε άνθρωπο για χάσιμο, τόνισε ο Ερντογάν και είπε ότι στην περίοδο αυτή που διανύουμε, η χώρα και ο λαός έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη δύναμη του στρατού.

Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε εξάλλου ότι η Τουρκία διεξάγει τις μεγαλύτερες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της ιστορίας της εντός των συνόρων της, αλλά και εκτός: «Διεξάγουμε πολύ σημαντικές επιχειρήσεις στη Συρία. Σήμερα η Τουρκία πιθανότατα έχει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου από άποψη επιχειρησιακής ικανότητας και εμπειρίας. Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, θα αποτελεί επίθεση εναντίον μου, λόγω της ιδιότητας μου ως “αρχιστράτηγος”», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Άλλο η καταπολέμηση των πραξικοπηματιών και των χουντικών προδοτών που παρείσφρησαν στο στρατό μας και απολύτως άλλο οι τρόποι αντιμετώπισης συμπεριφορών που θα αποδυνάμωναν το στρατό μας και θα έθιγαν τους στρατιώτες μας. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τους προδότες, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το εκμεταλλευτεί για να υποβιβάσει το στρατό μας, τους αξιωματικούς μας, τους στρατιώτες μας», δήλωσε.

ANT1 Newsroom

Praxitelis Demetrioy

24/11/2017>13:02

Είναι μεν πολυάριθμοι αλλά ποιοτικά πατώνουν . Στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ έρχονται πάντα τελευταίοι . Πολλοί στρατοι διαφόρων χωρών που κόμπαζαν ότι υπερέχουν , στο τέλος βγήκαν σκάρτοι . Στρατοί Μεγάλων δυνάμεων όπως της Γαλλίας και της Βρετανίας αποδείχτηκαν ότι ήταν κατ' όνομα δυνατοί . Οι Γάλλοι στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο δεν άντεξαν καθόλου και οι Γερμανοί κατέλαβαν την Γαλλία μέσα σε 15 ημέρες . Χάρτινος Πύργος . Η γραμμή Μαζινό στην οποία στηρίζονταν οι Γάλλοι δεν λειτούργησε καθόλου . Το ίδιο και οι Βρετανοί . Χαρακτηριστικό επειδόδιο της .......ανδρείας των Βρετανών ηταν η περίπτωση που 150 χιλιάδες Βρετανοί στρατιώτες ότανν περικυκλώθηκαν από τους Ιάπωνες ,άφησαν τα όπλα χάμω , και ψήλωσαν τα χέρια και παραδόθηκαν στους Ιάπωνες αμαχητί . Αντίθετα οι Έλληνες στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο έδειξαν υποδειγματική ανδρεία , έτρεψαν τους πάνοπλους Ιταλούς εις φυγήν και έδωσαν το πρώτο χαστούκι στον Άξονα που καταλάμβανε την μια Ευρωπαϊκή χάρα ύστερα από την άλλη , μέσα σε λίγες μ'ερες Κομπάζει ο Ερτογάν αλλά θα δούμε την αξία του στρατού του στο απώτερο μέλλον .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.