Δημοτικές
Τα μηνύματα των υποψηφίων από όλες τις επαρχίες

Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι κλήθηκαν από τον ΑΝΤ1 για να εκφράσουν τις θέσεις τους σε σύντομο τηλεοπτικό μήνυμα τους προς τους ψηφοφόρους.


Στην πρόσκληση του σταθμού μας ανταποκρίθηκαν 77 υποψήφιοι και τα μηνύματα τους θα μεταδίδονται δωρεάν. 


«Ελληνικό» ρομπότ μιμείται την ανθρώπινη συμπεριφορά!

 

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Γναφάκη, αριστούχο απόφοιτο του πανεπιστημίου του Central Lancashire, ο οποίος έδωσε το ελληνικό όνομα MAKIIS στην εφεύρεσή του, συνδυάζοντας παράλληλα τα αρχικά του έξυπνου αυτού συστήματος μακροσκοπικής διεπαφής (MAKroscopic Intelligent Interaction System).

Όπως τονίζει και ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο BBC, αυτό που το κάνει το κατασκεύασμά του μοναδικό είναι η ικανότητά του να εντοπίζει ποιός του μιλάει και να στρέφεται προς αυτόν. «Μιμείται μία ανθρώπινη συμπεριφορά, δηλαδή τον τρόπο που θα αντιδρούσε ένας άνθρωπος», λέει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Γναφάκης.

Ο MAKIIS διαθέτει ακόμα τη λειτουργία της αναγνώρισης ομιλίας και «υπακούει» σε όποιον του απευθύνεται. Μάλιστα, ο Παναγιώτης εξηγεί ότι το συγκεκριμένο ρομπότ θα μπορούσε να κάνει το μάθημα ενός καθηγητή στην Αγγλία, ενώ ο ίδιος  θα βρισκόταν στην Κίνα.

Ο ίδιος ο καθηγητής του Παναγιώτη, πάντως, ο Φίλιπ Τράντερ, σπεύδει να καθησυχάσει τους συναδέλφους του, ότι δεν πρόκειται να απαλειφθεί η ανθρώπινη παρουσία από την διδασκαλία. «Πάντα θα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να χειριστεί την ανθρώπινη αλληλεπίδραση με τους φοιτητές», τονίζει ο ίδιος.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.