Εκατοντάδες αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι αυξημένες προσφυγικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Εκρηκτική η κατάσταση στην Λέσβο.

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και ιδιαιτέρως στη Λέσβο, λόγω των προσφυγικών ροών που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Σχεδόν 300 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν την Τρίτη, 12/9, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα 94 από αυτούς έφτασαν στην Λέσβο, 53 στην Χίο, 127 στη Σάμο, 6 στην Κω και 13 ακόμη σε άλλα νησιά.

Περισσότεροι από 6.000 είναι οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στην Λέσβο ενώ στην Σάμο αγγίζουν τους 2.682. ακόμη 1.791 βρίσκονται στην Χίο ενώ στην Κω και την Λέρο παραμένουν 1.501 και 888 αντίστοιχα πρόσφυγες και μετανάστες. Τέλος 193 άτομα βρίσκονται σε άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανησυχητικές είναι οι διαστάσεις που λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες οι προσφυγικές ροές οι οποίες όπως φαίνεται φτάνουν στην Λέσβο τα περσινά επίπεδα.

Προσφυγικές Ροές - Πρόσφυγες

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.