Κοινή ομάδα εργασίας για τις συγχωνεύσεις Δήμων

Υπουργείο εσωτερικών και ένωση δήμων Κύπρου συμφώνησαν στη δημιουργία κοινής επιτροπής ομάδας εργασίας για τη μελέτη συγχωνεύσεων των δήμων αλλά και την οικονομική τους αυτονομία. Ο Υπουργός Εσωτερικών, τόνισε πως η μείωση των δήμων είναι υποχρεωτική.

Κοινή επιτροπή ομάδας εργασίας συμφωνήθηκε από το υπουργείο εσωτερικών και την ένωση δήμων Κύπρου, για την μελέτη συγχωνεύσεων δήμων με κοινότητες και την οικονομική αυτονομία τους. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Ανδρέας Βύρας, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό εσωτερικών, αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην ανάγκη για οικονομική αυτονομία των δήμων. 

 «Δεν νοείται η μεταρρύθμιση χωρίς να λαμβάνει υπόψη την οικονομική αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης, την μελλοντική οικονομική βιωσιμότητα της τοπικής μεταρρύθμισης.» ανέφερε ο Ανδρέας Βύρας. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης «Πρέπει να τολμήσουμε, να προχωρήσουμε, σε ουσιαστική υποχρεωτική μείωση των δήμων στα πλαίσια νομοσχεδίου. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνο θέμα της μείωσης των δήμων, εξαρτάται σε πάρα πολλά. Εξαρτάται στη διαχείριση της υδατοπρομήθειας, στη διαχείριση των αποχετεύσεων, στην διαχείριση των ΟΕΔΑ και των σκυβάλων.» 

Ο Υπουργός συμπλήρωσε πως το πρώτο στάδιο της μείωσης των δήμων θα επιτευχθεί με την ενοποίηση της πολεοδομικής και της οικοδομικής άδειας σε τοπικό επίπεδο. 

Νάταλη Σάββα

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.