Υπ. Υγείας και ΟΑΥ: Σε αναμονή για την ανταπόκριση των γιατρών

Νέα πρόσκληση Υπουργού Υγείας στον οργανισμό ασφάλισης υγείας και στον παγκυπριο ιατρικό σύλλογο να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου για διαβούλευση επι των θεμάτων που μπορούν να τύχουν αναπροσαρμογής με στόχο να εξευρεθούν λύσεις και να προχωρήσει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Εν αναμονή των αποφάσεων και των επόμενων κινήσεων του Παγκυπριου Ιατρικού Συλλόγου ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και το Υπουργείο Υγείας. Το μέλος του παγκυπριου ιατρικού συλλόγου Μιχάλης Αναστασιάδης μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Αντεννα Μέρα Μεσημέρι ανέφερε πως εντός των επόμενων ημερών τα αρμόδια σώματα του συλλόγου θα συνέλθουν για να λάβουν αποφάσεις και να καθορίσουν τα επόμενα τους βήματα. 

 Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης τα συλλογικά τους όργανα θα συνέλθουν, θα εξετάσουν με κάθε προσοχή και με πάσα σοβαρότητα όλα τα σημεία που θίγει ο οργανισμός. Αυτή την στιγμή, είπε ως συμβούλιο ιατρικού σώματος είναι δεσμευμένοι αυτής της απόφασης που προήλθε μεσα σε μία μαζική διαδικασία και οφείλουν ουσιαστικά να υπακούσουν στα κελεύσματα της γενικής τους συνέλευσης. 

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου με ανακοίνωση του εκφράζει την ικανοποίηση του για την βούληση του Οργανισμού ασφάλισης υγείας να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για διάλογο με τον παγκυπριο ιατρικό σύλλογο. «Δεδομένης της πρόθεσης και των δύο πλευρών για συζήτηση, επαναλαμβάνω την πρόσκλησή μου προς τον ΠΙΣ και τον ΟΑΥ για διαβούλευση επί των θεμάτων που μπορούν να τύχουν αναπροσαρμογής, με στόχο να εξευρεθούν συγκλίσεις που να ικανοποιούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα είναι προς όφελος του Κύπριου ασθενή» αναφέρει στην γραπτή του δήλωση ο κ. Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Αντ1 Μέρα Μεσημέρι ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ Άθως Τσινοντίδης ανέφερε ότι «δεν απορρίπτουμε τις προυποθέσεις που θέτουν οι ιατροί απλά εξηγούμε την θέση μας για κάποιες από τις απαιτήσεις τους όσον αφορά τα εργασιακά, το θέμα της αυτονόμισης και τον προυπολογισμό».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι έχει σταλεί επιστολή στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο για να ενημερώσουν για τα δεδομένα που προκύπουν.

Ο κ. Τσινοντίδης εξέφρασε την πρόθεση του ΟΑΥ να αποδεχθούν το κάλεσμα του Υπ. Υγείας για να καθίσουν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και να βρεθούν οι όποιες συγκλίσεις.

Ευγενία Σέργη

ANT1 Newsroom

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.