Ψηφοφορία και στην Κύπρο για τη δημιουργία του Ανθολογίου Ευρωπαϊκών Τραγουδιών

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 26.000 πολίτες από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ψηφίσει για τα έξι τραγούδια που θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα τους.

Άρχισε σημερα,  14 Σεπτεμβρίου και θα συνεχίζεται για ένα ακόμη μήνα στην Κύπρο η ψηφοφορία για τη δημιουργία του Ανθολογίου Ευρωπαϊκών Τραγουδιών, το γνωστό ως «EU Songbook» το οποίο είναι ένα βιβλίο με τις παρτιτούρες των 162 δημοφιλέστερων τραγουδιών όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ανακοίνωση από τον Οργανισμό του Ανθολόγιου Ευρωπαϊκής Μουσικής αναφέρει ότι πολίτες από κάθε κράτος – μέλος της ΕΕ θα επιλέξουν έξι τραγούδια από εκάστη χώρα για να συμπεριληφθούν στο βιβλίο EU Songbook.
 
Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 26.000 πολίτες από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ψηφίσει για τα έξι τραγούδια που θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα τους.
 
Τον Ιούλιο, οι Έλληνες ψήφισαν τα έξι αγαπημένα τους τραγούδια μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται : Φραγκοσυριανή, το Σ’αγαπώ γιατί είσαι ωραία, το Πότε θα κάνει ξαστεριά και άλλα γνωστά σε όλους μας άσματα.
 
Μεταξύ των υποψήφιων τραγουδιών για την Κύπρο είναι «Το Γιασεμίν» και η «Τηλλυρκώτισσα» καθώς και ένα τραγούδι Τουρκοκύπριου συνθέτη.
 
Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου, καθηγητές και σπουδαστές της Μουσικής Ακαδημίας ARTE και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου πρότειναν τα 46 κυπριακά τραγούδια που θα πάρουν μέρος στην ψηφοφορία για την επιλογή των έξι τραγουδιών που θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας στο Ανθολόγιο Ευρωπαϊκών Τραγουδιών.
 
Οι Κύπριοι μπορούν να ψηφίσουν τα τραγούδια της επιλογής τους ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο www.eu-songbook.org. 

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.