Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη για 48 ώρες - Πρωτοβουλία γονέων για επίλυση της κρίσης...

Στα άκρα η κόντρα εκπαιδευτικών - Κυβέρνησης. 48ωρη απεργία εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων για Τρίτη και Τετάρτη. Έρχονται και άλλα μέτρα διαμηνύουν. Να αξιοποιήσουμε το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την Τρίτη για να εξευρεθεί λύση το μήνυμα εκπροσώπων των συντεχνιών αλλά και των γονέων. Στο ρεπορτάζ της Ευγενίας Σέργη και η προκλητική απάντηση του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Τρίτη και Τετάρτη και αυτό όπως όλα δείχνουν θα είναι μόνο η αρχή. 

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους δήλωσε: "Την ίδια στιγμή επιτροπή η οποία έχει συγκροτηθεί και απαρτίζεται από στελέχη των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων θα εκπονήσει πλάνο κυλιόμενων απεργιών που θα ακολουθήσουν την 48ωρη απεργία. Από εκεί και πέρα έχουν συγκροτηθεί επιτροπές οι οποίες θα προωθήσουν άλλες διαδικασίες όπως για παράδειγμα είναι οι νομικές διαδικασίες".

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ δήλωσε: "Ο περήφανος εκπαιδευτικός κόσμος ενωμένος θα αντιδράσει με μια 48ωρη απεργία στις παράνομες και παράτυπες μεθοδεύσεις και στις μεθοδεύσεις οι οποίες καταστρατήγησαν κάθε θεσμικό και δημοκρατικό διάλογο".

Η επόμενη ημέρα έφερε μηνύματα για αξιοποίηση των πέντε ημερών που μεσολαβούν μέχρι την Τρίτη για να εξευρεθεί λύση έστω και την υστάτη. 

Ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους δήλωσε: "Ο δικός μας στόχος είναι να κτυπήσει το κουδούνι την Τρίτη όχι να μην κτυπήσει. Η μόνη λύση είναι η πίστωση στο επόμενο διάστημα συνεπώς αυτό θα έλυνε το πρόβλημα. Υπάρχει ένα περιθώριο πέντε ημερών εάν θέλουμε να βρεθεί λύση θα βρεθεί λύση".

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης από το στούντιο της μεσημβρινής εκπομπής του ΑΝΤΕΝΝΑ με τον Νικήτα Κυριάκου, σε έντονο ύφος απάντησε στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση εντέλλεται και εκλέγεται από τον λαό για να κυβερνήσει και όχι να κυβερνηθεί:

"Μα εμείς τους καλούμε να κυβερνήσουν και δεν κυβερνούν αυτή την στιγμή. Αυτός ο οποίος κυβερνά είναι ο γενικός ελεγκτής ο οποίος είναι εντεταλμένος της παγκόσμιας Τράπεζας της οποίας ο προορισμός είναι άλλος".

Ανέφερε μάλιστα πως οι καθηγητές δεν εκφοβίζονται με το μέτρο των αποκοπών από τους μισθούς τους λόγω απεργιών καθώς η ΟΕΛΜΕΚ διαθέτει απεργιακό ταμείο που αρκεί για τρεις μήνες. 

Δεν μπορούμε να φτάσουμε στην Τρίτη και να είναι κλειστά τα σχολεία διαμηνύουν οι οργανωμένοι γονείς τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξευρεθεί επιτέλους λύση. 

Ο πρόεδρος Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Κυριάκος Νικηφόρου δήλωσε: "Εμείς έχουμε πει ότι θα αναλάβουμε πρωτοβουλία να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι να δούμε και πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το Προεδρικό".

"Θα το δούμε σε συνεδρία εντός των ημερών και θα βγούμε σε ανακοίνωση", είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Σωτήρης Χριστοφή. 

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είναι αποφασισμένες να τραβήξουν την διαμάχη σε βάθος χρόνου με τις κυλιόμενες απεργίες που όπως αναφέρουν θα ανακοινώνονται σταδιακά 


Η απάντηση της κυβέρνησης


   

 

 

 *Φωτογραφίες: Ανδρέας Μανώλη 


AO3_I7346

AO3_I7350

AO3_I7367

AO3_I7393

AO3_I7411

AO3_I7437

AO3_I7440

AO3_I7446

AO3_I7476

AO3_I7536

AO3_I7544

AO3_I7572

AO3_I7585

AO3_I7586

AO3_I7594

AO3_I7604

AO3_I7619

AO3_I7623

AO3_I7635

AO3_I7640

AO3_I7642

AO3_I7648

AO3_I7653

AO3_I7655

Ευγενία Σέργη

Νίκος

13/09/2018>17:23

Διακρίνεται μια ξεκάθαρη στάση του δημοσιογράφου να στρέψει την κοινή γνώμη ενάντια στους εκπαιδευτικούς. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί την παιδεία! Όσον αφορά το χρόνο που εργάζονται οι καθηγητές, αυτό δεν αφορά μόνο τον διδακτικό χρόνο. Χρόνος εργασίας είναι και η εφημέρευση στη αυλή του σχολείου, ο χρόνος που ο εκπαιδευτικός δέχεται γονείς, ο έλεγχος εργαστηρίων ο εντοπισμός ελλείψεων και οι παραγγελίες οργάνων η αναλώσιμων υλικών, οι συνεδριάσεις του καθηγητικού συλλόγου, οι συνεδριάσεις των διαφόρων επιτροπών, οι παιδαγωγικές ομαδες, οι καθοδήγηση και επίβλεψη και καθοδήγηση μαθητών για τη συμμετοχή τους σε συνέδρια διαγωνισμούς και αλλα πολλά που δεν εχει ιδέα ο κάθε άσχετος που βγάζεται στον αέρα και βγαάζει τα απωθημένα του στους εκπαιδευτικούς. Εκτός από αυτά εργασία για τον εκπαιδευτικό είναι και οι ώρες προετοιμασίας για κάθε ώρα μαθήματος που έχει, προετοιμασία φύλλων εργασίας, διαγωνίσματα, διορθωμα διαγωνισμάτων τετραδίων εργαστηριακων ασκήσεων κλπ που απαιτούν πολλαπλάσιες ώρες εργασίας απο τις διδακτικές περιόδους! Σας προκαλώ να δημοσιεύσετε τα καθήκοντα του υπεύθυνου τμήματος για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει για τον εκπαιδευτικό να του ανατίθεται η υπευθυνότητα τμήματος. Όσον αφορά τα μαθησιακά αποτελέσματα δεν επιλέγει ο εκπαιδευτικός να διδάσκει π.χ φυσική σε τμήμα που οι μισοί είναι αλλόγλωσσοι και τρείς τέσσερεις να μη γνωρίζουν λέξη ελληνικά! Αυτό είναι δουλειά άλλων να το επιληφθούν! Επίσης μαθητές τεχνικής σχολης π.χ που δεν διδάσκονται πλεον φυσική συμμετέχουν στο διαγωνισμό Pisa και εξετάζονται στη Φυσική! Αυτα και άλλα πολλά συμβαίνουν δυστυχώς στον τόπο μας αλλά για όλα φταίνε οι Εκπαιδευτικοί! Άνθρωποι με πτυχία όλοι και οχι μόνο, γονείς και αυτοί που ανησυχούν για το μέλλον. ολω των παιδιών!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.