39 μέτρα ανακοίνωσαν οι καθηγητές οι οποίοι θα μεταβούν αύριο στα σχολεία αλλά...

39 μέτρα ανακοίνωσαν οι καθηγητές οι οποίοι θα μεταβούν τη Δευτέρα στα σχολεία αλλά μεταξύ άλλων θα απέχουν από την καταμέτρηση των βιβλίων, δεν θα αναλάβουν καθήκοντα υπεύθυνου τμήματος και θα απέχουν από οποιαδήποτε δραστηριότητα συνδέεται με το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό. Επίσης οι διευθυντές των σχολείων θα ζητήσουν πιστοποιητικά καταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων.Μέτρα πριν και μετά την άφιξη των μαθητών ανακοίνωσαν οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Για τους καθηγητές η σχολική χρονιά αρχίζει αύριο 3 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων , μεταξύ άλλων:

Δεν θα εγκρίνουν την κατανομή των μαθημάτων και δεν θα αναλάβει κανένας καθηγητής καθήκοντα Υπεύθυνου τμήματος, όλοι διευθυντές με επιστολή τους θα ζητήσουν από το γραφείο ασφάλειας του Υπουργείου, έλεγχο εκτίμησης κινδύνων και πιστοποιητικό καταλληλότητας των σχολικών κτηρίων και εάν δεν ανταποκρίνονται τα αρμόδια τμήματα τότε θα απευθύνονται στο τμήμα επιθεώρησης εργασίας. 

Σύμφωνα με τα μέτρα οι καθηγητές δεν θα μεταφέρουν αλλά ούτε και θα διανέμουν τα βιβλία και θα καλέσουν να το αναλάβουν οι σχολικές εφορείες. 

ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΕΛΜΕΚ – ΟΛΤΕΚ
 
-Να μην εγκριθούν από τους Καθηγητικούς Συλλόγους η κατανομή των μαθημάτων στο διδακτικό προσωπικό και ο κατάλογος των Υπευθύνων των Τμημάτων. 
-Να μην αναλάβει κανένας/καμία Καθηγητής/-τρια καθήκοντα Υπεύθυνου Τμήματος. 
-Όλοι οι Διευθυντές/-τριες να αποστείλουν επιστολή στο Γραφείο Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας και να ζητήσουν έλεγχο για εκτίμηση κινδύνων του σχολικού χώρου. Αν το συγκεκριμένο Γραφείο αδυνατεί να ανταποκριθεί, τότε να απευθύνονται στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας. Επίσης να αποστείλουν επιστολή στην οικεία Σχολική Εφορεία με την οποία να ζητούνται τα πιστοποιητικά καταλληλότητας. 
-Να μην οριστούν από κανέναν Καθηγητικό Σύλλογο τα μέλη των διάφορων Επιτροπών (όπως εκδηλώσεων, εκδρομών, εκδόσεων κ.λπ.), εκτός από τις Επιτροπές Ασφάλειας και Υγείας, Σίτισης και του Πειθαρχικού Συμβουλίου. 
-Να μη γίνει μεταφορά/καταμέτρηση, διανομή βιβλίων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς από τους εκπαιδευτικούς και οι Διευθυντές των σχολείων να αποστείλουν σχετική επιστολή στις οικείες Σχολικές Εφορείες προκειμένου να αναλάβουν το έργο αυτό. 

Τα μέλη των ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ δεν θα μεταβούν στην ενημέρωση του Υπουργείου την Τρίτη και δεν θα προβούν σε καμία συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείου.

Με την έναρξη των μαθημάτων την Παρασκευή οι δυο εκπαιδευτικές οργανώσεις μέσης ξεκαθαρίζουν πως τα μέλη τους θα ασκούν μόνο το διδακτικό συντονιστικό διοικητικό και παιδαγωγικό τους έργο και κανένα εξωδιδακτικό έργο , ανάμεσα σε αυτά που δεν θα αναλαμβάνουν είναι: τα καθήκοντα εποπτείας που δεν αφορούν την ασφάλεια και την υγεία, τις ελεύθερες δραστηριότητας και εκδρομές ενώ οι σχολικές εορτές θα είναι λιτές και στην βάση των κανονισμών. Οι γονείς θα ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους σε πρωινό χρόνο και στην καθορισμένη ημερομηνία και ώρα, ενώ δεν θα γίνεται ανάγνωση των μηνυμάτων του Υπουργού Παιδείας . 

ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

-Καθήκοντα εποπτείας/μέντορα αναφορικά με το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης. 
-Στην οργάνωση και λειτουργία των ελεύθερων δραστηριοτήτων/ ομίλων, εκδρομών (εσωτερικού/εξωτερικού) και επισκέψεων. 
-Σε καμία εκδήλωση που διοργανώνεται από την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων ή/και των Ομοσπονδιών. 
-Οι σχολικοί εορτασμοί να είναι λιτοί και να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα με βάση τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων. 
-Όλες οι συναντήσεις με γονείς θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε πρωινό χρόνο και στην καθορισμένη εβδομαδιαία ώρα συνάντησης. 
-Να μη γίνεται ανάγνωση των μηνυμάτων του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στα σχολεία. 

ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ανακοίνωσαν επισης πως θα προχωρήσουν σε νομικές προσφυγές για την ανατροπή των αποφάσεων της κυβέρνησης και καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή επιτροπή και τη διεθνή οργάνωση εργασίας 

Την Τετάρτη θα προσέλθουν στις κάλπες για να εξουσιοδοτήσουν τις συντεχνίες τους να προχωρήσουν και με απεργιακά μέτρα.

Όσο αφορά της εκπαιδευτική οργάνωση των δασκάλων ΠΟΕΔ στις 7 το απόγευμα άρχισε συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου με στόχο να καταλήξουν στα μέτρα. 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα μέτρα όπως ανακοινώθηκαν από ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ


Ευγενία Σέργη

Ιερώνυμος

02/09/2018>18:28

Απο την στιγμη που σε καθε δρομο υπαρχουν φροντιστηρια που καλυπτουν τις αναγκες των μαθητων απο την πρωτη δημοτικου μεχρι την 3η λυκειου και σε ολες τις εξετασεις ενχωριες και διεθνείς τα αποτελέσματα ειναι ακρως απογοητευτικα! Αυτα απο μονα τους αποδεικνυουν οτι οι εκπαιδευτικοι δεν κανουν καλα την δουλεια τους ή ειναι ανεπαρκεις. Αρα δεν δικαιούνται να εχουν οποια διποτε απαιτηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.