Αποτελέσματα Παγκυπρίων Εξετάσεων. Ποιοι είναι οι πρώτοι των πρώτων

Τέλος στην αγωνία για οκτώ χιλιάδες υποψήφιους που παρακάθισαν στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις.

Περισσότερες από 2,000 θέσεις σε Κυπριακά Πανεπιστήμια διατέθηκαν σήμερα μετά και την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκυπρίων Εξετάσεων από το Υπουργείο Παιδείας, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. Ιδιαίτερα χαμηλός ο μέσος όρος βαθμολογίας των υποψηφίων. Οι μέσοι όροι


Με βάση τους στατιστικούς πίνακες ο μέσος όρος στα Νέα Ελληνικά είναι 9,94, στα Αρχαία Ελληνικά 9,16, στα Λατινικά 8,4, στα Αγγλικά, 9,61, στα Τουρκικά 9,18, στα Μαθηματικά (κοινού κορμού) 8,58, στα Μαθηματικά (4ωρο Θεωρητική Κατεύθυνση /Τεχνική Σχολή 9,51, στην Πολιτική Οικονομία 7,92, στην Τεχνολογία Ι (Πρακτική Κατεύθυνση 7,47), στην Τεχνολογία Ι (Πρακτική Κατεύθυνση), 7,1, στο Σχέδιο Ειδικότητας (Πρακτική Κατεύθυνση) 9,39.
 
Κάτω από τη βάση έχουν καταγραφεί βαθμοί και στα μαθήματα της Υπαγόρευσης Μουσικού Κειμένου/Αρμονία με βαθμό 9,5, της Οικιακής Οικονομίας με βαθμό 9,66 και των Εικαστικών Εφαρμογών με βαθμό 9,5.
 

Το απόλυτο 20 


Υπάρχει και η ευχάριστη όψη των αποτελεσμάτων, το «απόλυτο 20» το οποίο εξασφάλισε αριθμός μαθητών με την άδεια των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα τα προσωπικά τους στοιχεία.
 
Όλοι οι ακόλουθοι έχουν εξασφαλίσει βαθμό πρόσβασης το «20»:  Μαρίλια Καρμιώτη του Αντρέα, Δημητρίου Μαρία του Δημήτρη, Μασούρα Μαρία του Γεωργίου, Παπαγεωργίου Ξένιος του Γεωργίου, Τακούσιης Γεώργιος του Δημητράκη, Ιωάννου Αυγουστίνος του Αντωνάκη, Κοκκίνου Μαρίνα του Κύπρου, Κοκκίνου Ελένη του Κύπρου, Δημητρίου Ραφαήλ του Δημήτρη, Καλαβάς Ανδρέας του Γεωργίου, Νικόλας Αυγουστή του Μάριου.
 
Με «20» έχουν εξασφαλίσει πανεπιστημιακή θέση και οι  Λαός Σταύρος του Σάββα, Κελεκίδου Ελευθερία του Λεωνίδα. Στυλιανός Στυλιανού του Χριστόδουλου και Θεοδοσίου Νάταλι του Πόλυ.Το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει πως οι υποψήφιοι είναι πιο σωστό να πηγαίνουν πρώτα στην σχολή που έχουν επιλέξει και στην συνέχεια να τοποθετούν τον κωδικό, καθώς αν το κάνουν διαφορετικά ίσως να μην τους εμφανίσει τα αποτελέσματα. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2018 - Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΤΕΠΑΚ, ΑΞΙΚ, Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας 

Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και σχεδον ταυτόχρονα αναρτήθηκαν στη ιστοσελίδα του Υπουργείο Παιδείας.  Τα συγχαρητήρια στους μαθητές μας που εξασφάλισαν μία θέση στα AAEI της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter "συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την προσπάθεια και μια προτροπή. Μην σταματάτε ποτέ να κυνηγάτε τα όνειρα σας και να διεκδικείτε ένα καλύτερο μέλλον."

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις είχαν διεξαχθεί από τις 14 Μαΐου μέχρι τις 8 Ιουνίου,  με τη συμμετοχή περίπου 7.700 μαθητών.

ANT1 Newsroom

Νεοκλής Νεοκλέους

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.