Νέο ψυχιατρικό νοσοκομείο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Τροχιοδρομήθηκαν οι διαδικασίες για δημιουργία νέου ψυχιατρικού νοσοκομείου . Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικος Αναστασιάδης κατά την τελετή παράδοσης των δυο ανακαινισμένων θαλαμών του νοσοκομείου Αθαλάσσας το μεσημέρι.

Πλήρης ανακαίνιση δυο θαλάμων του νοσοκομείου Αθαλάσσας οι οποίοι από αύριο τίθενται σε κλινική λειτουργία . Πρόκειται για τους θαλάμους 21 και 34 και όπως ανακοινώθηκε το πρωί στην τελετή παράδοσης στην παρουσία και του προέδρου της δημοκρατίας έχουν μετονομαστεί σε κλινική οξέων περιστατικών ανδρών και ενδιάμεση κλειστή κλινική ανδρών.

Πρόκειται για την πρώτη φάση της ανακαίνισης των θαλάμων του νοσοκομείου που είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2017 μετά από προεδρική απόφαση και κόστισε ένα εκατομμύριο 200 χιλιάδες ευρώ. Η δεύτερη φάση του έργου αρχίζει άμεσα και αφορά την ανακαίνιση των θαλάμων 23,24 και 14 με κόστος 2 εκατομμύρια 800 χιλιάδες ευρώ.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε πως δόθηκαν ήδη οδηγίες για την δημιουργία νέου ψυχιατρικού νοσοκομείου.

Όπως είπε «Γνωρίζοντας την πάγια ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου έχουμε δώσει οδηγίες να τροχοδρομηθούν οι ενέργειες υλοποίησης του, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές θεραπείας, αποκατάστασης και επανένταξης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

«Εξασφαλίζεται πλέων αξιοπρεπείς και εκσυγχρονισμένη κτιριολογική υποδομή τόσο για τους νοσηλευόμενους όσο και για το προσωπικό.» ανέφερε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Υπηρεσιών ψυχικής υγείας Άννα Παραδεισιώτη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού έκοψε την κορδέλα ξεναγήθηκε στους χώρους των δυο ανακαινισμένων θαλάμων .

Ευγενία Σέργη

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.