Εντυπωσιακή άσκηση ΕΜΑΚ στο φράγμα Διποτάμου

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε άσκηση των μελών της ΕΜΑΚ στο φράγμα Διπόταμου στην Λάρνακα. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος του Ισραήλ. Ποίο το σενάριο της άσκησης στο ρεπορτάζ του αστυνομικού μας συντάκτη Θησέα Ιωάννου.

Σε συναγερμό τέθηκε η Ειδική μονάδα αντιμετώπισης Καταστροφών της πυροσβεστικής υπηρεσίας μετά από πληροφορία που έλαβαν στις 11 το πρωί από την αστυνομία για ψαρά που ενώ βρισκόταν με φίλους του έπεσε στο φράγμα Διπόταμου στην Λάρνακα.

Αμέσως στην περιοχή έφτασαν μέλη της ΕΜΑΚ με ομάδα δυτών οι οποίοι άρχισαν έρευνες και λίγο αργότερα εντόπισαν νεκρό τον ψαρά.

Αυτό ήταν το σενάριο άσκησης έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα του αρχηγού της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Ισραήλ που πραγματοποιεί επίσημε επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας δήλωσε πως  «Εξακολουθεί η συμφωνία να υφίσταται ασφαλώς αλλά θα επεκταθεί με ταχύτερους ρυθμούς σε θέματα ανταλλαγής εμπειριών ανταλλαγής εκπαιδεύσεων και κοινών ασκήσεων και ιδιαίτερα των δυο ΕΜΑΚ των δυο χωρών.»

Ο Gen Dedy Simhi της Israel Fire and Rescue Commissioner δήλωσε πως «Θεωρώ ότι μόλις έχω παρακολουθήσει μια άρτια άσκηση πυρόσβεσης μαζί με την ΕΜΑΚ. Μάθαμε πολλά, τα οποία θα εφαρμόσουμε και στις ειδικές δυνάμεις πυρόσβεσης της χώρας μας. Η άσκηση αυτή, αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών των δύο χωρών.»

Προηγήθηκε συνάντηση στο αρχηγείο της πυροσβεστικής υπηρεσίας όπου συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και διεύρυνση της συνεργασίας σε θέματα ανταλλαγής εκπαιδεύσεων ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ενίσχυσης του μηχανισμού αλληλοβοήθειας σε περιπτώσεις σοβαρών συμβάντων και μαζικών καταστροφών.

Θησέας Ιωάννου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.