€560 εκ. στην αγροτική οικονομία σε μια πενταετία

Στην ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης κατά τον απολογισμό της πενταετίας του υπουργείου του. Προανήγγειλε και συμφωνία Κύπρου Ελλάδας Ισραήλ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Νέα τριμερή συμφωνία υπογράφουν Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ τον Ιανουάριο

Η συμφωνία αφορά την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος με κινητοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων.

Θα υπογραφτεί ενόψει και των επερχόμενων γεωτρήσεων, με στόχο την πλήρη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο

Στον απολογισμό του Υπουργείου για την πενταετία του Υπουργείου του ο κύριος Κουγιάλης ανέφερε ότι η κυβέρνηση διοχέτευσε 560 εκατομμύρια ευρώ στην αγροτική οικονομία.

 «Το 2014 η αξία παραγωγής είχε φτάσει στη χαμηλότερη αξία με μόλις 320,9 εκατ. με συνεισφορά στο ΑΕΠ μόλις 1,8%. Σήμερα, τα τελευταία στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν την ανοδική πορεία με την αξία της γεωργικής παραγωγής το 2016 να φτάνει τα 360 εκατ.»

Λέγοντας ότι το Υπουργείο του είναι πλέον νοικοκυρεμένο, παραγωγικό και αναπτυξιακό, ο κύριος Κουγιάλης σημείωσε ότι αυτά τα πέντε χρόνια, το ποσοστό υλοποίησης του αναπτυξιακού προϋπολογισμού κινήθηκε σταθερά πάνω από το 70%.

 «Πετύχαμε, μείωση των ανελαστικών δαπανών, αύξηση των αναπτυξιακών δαπανών, αύξηση των εσόδων και υψηλό ποσοστό υλοποίησης του αναπτυξιακού μας προϋπολογισμού.»

Ο κύριος Κουγιάλης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα προκηρύξει διαγωνισμό για μονάδα διαχείρισης αποβλήτων στην Πάφο, ενώ εξετάζει την αποστολή φακέλων για να καταστούν το ροδόσταγμα Αγρού και η πατάτα κοκκινοχωρίων προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης .

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η κατοχύρωση του χαλουμιού.

Νεοκλής Νεοκλέους

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.