Διορθωμένο νομοσχέδιο για την ιατρική κανναβη

Το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια και διάθεση ιατρικής κάνναβης συζήτησε η επιτροπή υγείας της βουλής. Αναμένεται να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια μετά τις προεδρικές εκλογές.

Κατατέθηκε εκ νέου το νομοσχέδιο περί Ναρκωτικών Φαρμάκων και Ψυχοτρόπων Ουσιών συμπεριλαμβανομένης της Φαρμακευτικής Κάνναβης, το οποίο είχε αποσυρθεί για επιπλέον νομοθετικό έλεγχο. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή υγείας της Βουλής. 

Οι παρευρισκόμενοι βουλευτές τόνισαν την ανάγκη συμπερίληψης αυστηρών ασφαλιστικών δικλίδων ώστε να αποκλειστεί πιθανότητα εμπορίας και παράνομης δραστηριοποίησης. 

Ο Δημοκρατικός Δυναγερμός είναι υπερ της έγκρισης του νομοσχεδίου με την προϋπόθεση να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παράνομης ενέργειας, ενώ κάθετα εναντίον τάσσεται το ΑΚΕΛ δια του βουλευτή του Γιώργου Γεωργίου ο οποίος εξέφρασε έντονους προβληματισμούς. 

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο ήταν στην αυριανή ατζέντα της ολομέλειας της Βουλής αλλά αποσύρθηκε και εκτιμάται ότι θα συμπεριληφθεί εκ νέου μετά τις προεδρικές εκλογές. 


Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.