Αναστολή απεργιακών μέτρων της ΑΗΚ - Τι συμφωνήθηκε στο Προεδρικό

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση συντεχνιών της ΑΗΚ με ΠτΔ και Υπουργό Ενέργειας. Τα όσα συμφωνήθηκαν.

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχαν σήμερα με τον ΠτΔ και τον Υπουργό Ενέργειας  συντεχνίες της ΑΗΚ. Τα απεργιακά μέτρα θεωρούνται πλέον παρελθόν, αφού οι συντεχνίες ανέστειλαν τα μέτρα.

"Πιστεύω πώς με καλή διάθεση όπως επιδείχθηκε  σήμερα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε" ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.


Τα τρία σημεία που συμφωνήθηκαν και που υπήρξε διαφωνία

Πρώτον, συμφωνήθηκε ότι ο ρυθμιστής ηλεκτρικής ενέργειας θα ανεξαρτητοποιηθεί .

Δευτερον, δεν θα αποξενωθούν τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΗΚ από το σύστημα του ρυθμιστή  -ένα πάγιο αίτημα των συντεχνιών-  ενώ, το τρίτο σημείο το οποίο συμφωνήθηκε είναι ότι θα υπάρξει, καθετοποίηση.

Αποδέχθηκαν δηλ. τον διαχωρισμό των υπηρεσιών όχι όμως  τον νομικό διαχωρισμό της ΑΗΚ.

Μία διαφωνία είναι που παραμένει, η οποία αφορά την επαναφορά μισθών, άρση δηλαδή όλων των αποκοπών που υπεβλήθησαν το 2011 στους μισθούς λόγω της οικονομικής κρίσης.

Να σημειωθεί, ότι μετά τη σύσκεψη με τον ΠτΔ, υπήρξε μια μικρής διάρκειας σύσκεψη υπό τον υπ. Ενεργειας με τις συντεχνίες στην οποία και επιβαιβεώθηκαν τα όσα συμφωνήθηκαν προηγουμένως με τον ΠτΔ.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας: 

 

ANT1 Newsroom

Κυριάκος Κυριακίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.