Εντοπίστηκαν ακόμη δύο αγνοούμενοι της τουρκικής εισβολής

Τα οστά άλλων δύο αγνοουμένων της εισβολής, εντοπίστηκαν στον κατεχόμενο Κοντεμένο. Πρόκειται για οστά που εντοπίστηκαν από εκσκαφές σε στρατιωτική περιοχή.


Μετά από 68 ημέρες εργασιών σε στρατιωτική περιοχή στον Κοντεμένο σήμερα η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους ανακοίνωσε τον εντοπισμό οστών δύο ακόμη αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής. Ο πρώτος εντοπισμός οστών έγινε στις 10 Οκτωβρίου και ακολούθησε και δεύτερος την επόμενη ημέρα. 

Σύμφωνα με τον Νέστορα Νέστορος, τα οστά εντοπίστηκαν μετά από πολλές μέρες, δηλαδή μετά από μεγάλη προσπάθεια. "Είναι η 68η εργάσιμη ημέρα σήμερα στον Κοντεμένο σε στρατιωτική περιοχή όπου κατά την ανασκαφική μας έρευνα η αρχαιολογική ομάδα φαίνεται να εντόπισε ανθρώπινα οστά σε ανατομική θέση και αυτό είναι πολύ σημαντικό και επί του παρόντος αντιστοιχούν τουλάχιστο σε δύο πρόσωπα", εξήγησε. 

Ο Ε/κ εκπρόσωπος της Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνεχίζονται οι εργασίες στον Κοντεμένο: "Έχουμε πάρει μέτρα προστασίας λόγο εντοπισμού αμιάντου. Δεν σταματάμε την προσπάθεια μας η προσπάθεια μας συνεχίζεται . Ήταν μια αξιόπιστη πληροφορία αλλά υπήρχε μεγάλη σύγχυση από τον μάρτυρα και εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια μας για να καταφέρουμε να βρούμε το σωστό χώρο". 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους οι δικοινοτικές ομάδες συνεχίζουν εκσκαφές στην ʼσσια, Μια Μηλιά, Βώνη, Μόρα, Σύσκληπο και Μαρί. 

---

Θησέας Ιωάννου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.