Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων

Ένα σπάνιο φαινόμενο, παρατηρήθηκε σήμερα με την τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων. Η λιανική τιμή πώλησης κυμαινόταν από πρατήριο σε πρατήριο, με απόκλιση που φθάνει μέχρι και τα οκτώ σεντ το λίτρο.

Τεράστια και ασυνήθιστη απόκλιση, ύψους 8 σεντ το λίτρο, παρουσιάζουν τα τελευταία 24ωρα οι τιμές των καυσίμων και ειδικότερα της αμόλυβδης 95 οκτανίων.

Συγκεκριμένα, παγκύπρια, η μέση τιμή λιανικής πώλησης, της αμόλυβδης 95 οκτανίων, έπεσε σήμερα στα  €1,174 με την φθηνότερη βενζίνη να πωλείται στα €1,139 και την ακριβότερη τιμή να φθάνει στα ένα ευρώ €1,219

Οι αποκλίσεις αποτελούν χαρακτηριστικό υγιούς ανταγωνισμού, δηλώνει ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων, δίνοντας ωστόσο, τη δική του εξήγηση για το φαινόμενο.

 «Αυτό που βλέπουμε σήμερα όμως, με τις συνεχόμενες τιμές που έχουμε μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο, φαίνεται ότι δεν προλαβαίνουν οι πρατηριούχοι να αλλάξουν, και οι εταιρίες. Και γι αυτό βλέπεις αυτή τη διαφορά. Όταν ομαλοποιηθούν οι αλλαγές, των μειώσεων δηλαδή, τότε υπάρχει πάντοτε η διαφορά των δύο και τρία σεντ,» ανέφερε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου.

Ο Εκπρόσωπος  του Συνδέσμου Καταναλωτών, Γιώργος Στυλιανού ανέφερε με την σειρά του πως «Στο πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή παγκύπρια έπεσε σήμερα στα €1,157, το λίτρο, με την φθηνότερη τιμή παγκύπρια να είναι στα €1,133 το λίτρο και την ακριβότερη στα €1,198το λίτρο. 

Κυριάκος Κυριακίδης

Δημοςd

08/07/2017>21:07

Αθηνα 1.52, Κορινθος 1.58, Πορος 1.64

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.