Live: Επιστρέφει στο Κραν Μοντανα ο ΓΓ του ΟΗΕ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών άφησε άφωνους όλους με την ακραία στάση του, λέγοντας πως ο κατοχικος στρατός θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο.

Ακόμη μια δύσκολη γεμάτη ανατροπές μέρα για το Κυπριακό έφτασε στο τέλος της. Η είδηση που βγήκε με το πέρας της νυκτερινής συνάντησης για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις είναι η επιβεβαίωση της επιστροφής του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κραν Μοντανα.

Κατά την έξοδο των αντιπροσωπιών από την νυκτερινή συνάντηση ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε για τελική διάσκεψη, κλέβοντας έτσι ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις στο Κραν Μοντανα.

Ο ΠτΔ από την πλευρά του, θέλει να ελπιζει πως υπήρξε πρόοδος που θα δικαιολογεί την κάθοδο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Ελβετία. Ενώ στις αναφορές του Τούρκου ΥΠΕΞ πως αυτή είναι η τελευταία διάσκεψη ανέφερε πως “Ο καθένας μπορεί να την λέει όπως θέλει"

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανέφερε πως “Σήμερα αποδείξαμε ότι οι εγγυήσεις πρέπει να καταργηθούν,ενώ ανάφερε ακόμη πως ¨Θέσαμε 10 ερωτήματα και αναμένουμε απαντήσεις, ελπίζω να τις πάρουμε αύριο”

Η σημαντικότερη είδηση της ημέρας που πρέπει να κρατήσουμε είνα οι προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τίναξε στο αέρα την διάσκεψη όταν με το πέρας της πρωινής συνάντησης, επανέλαβε πως για την Τουρκία και τους Τ/κ η θέση μηδέν εγγυήσεις-μηδέν στρατός είναι εκτός συζήτησης.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε πως «Μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις δεν είναι θέση της Τουρκία και δεν είναι θέση για τους Τουρκοκύπριους. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια είναι και για τις δύο πλευρές, αλλά εγώ είμαι υπεύθυνος για τις ανησυχίες αλλά και για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Και οι Τουρκοκύπριοι είναι ξεκάθαροι σε κάθε συνάντηση ότι έχουν ανησυχίες για την ασφάλεια τους. Έχουν ακόμη περισσότερες ανησυχίες για την κατάσταση αυτή. Αντί να τους κατηγορούμε γιατί έχουν ανησυχίες για τη ασφάλεια οφείλουμε να προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί τις έχουν αυτές τις ανησυχίες. Αυτό είναι το κριτήριο για την Τουρκία. Δεν υπάρχει λήξη στην παραμονή στρατευμάτων και εγγυήσεων. Δεν είναι καν όνειρο. Αν κάποιος ονειρεύεται κάτι τέτοιο πρέπει να ξυπνήσει. Δεν θα υπάρξει λήξης της παραμονής στρατευμάτων"

Οι συνομιλίες που θα συνεχιστούν μέχρι τις 7 Ιουλίου βρίσκονται σε οριακό σημείο. Η Τουρκία φαίνεται να παίζει τα δικά της παιχνίδια στην Ελβετία, στο Αιγαίο, άλλα και στις αποκλειστικές ζώνες της ΚΔ με σκοπό να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί στην σκακιέρα των διαπραγματεύσεων . Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο ΓΓ του ΟΗΕ καταφέρει να ρίξει ξανά σωσίβιο στις διαπραγματεύσεις με την κάθοδο του στο Κραν Μοντανά την Πέμπτη

Δείτε όλα όσα έγιναν χθες ΕΔΩ

Συνεχής ενημέρωση

22.45 Κοτζιάς "Σήμερα αποδείξαμε ότι οι εγγυήσεις πρέπει να καταργηθούν."

"Είναι καλό που έρχεται ο Γενικός Γραμματέας, " ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας σχολιάζοντας την επιστροφή του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κραν Μοντανα.

Για την σημερινή μέρα ο κ Κοτζιάς ανέφερε πως "Σήμερα συζητήσαμε τις εγγυήσεις και αποδείξαμε ότι θα πρέπει να καταργηθούν. Θέσαμε 10 ερωτήματα και αναμένουμε απαντήσεις ελπίζω να τις πάρουμε αύριο Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να συζητήσουμε γιατί κάποιοι θέλουν να γυρνάμε γύρω-γύρω και να μη συζητάμε. Είπαν και πάλι να φέρουμε τους πρωθυπουργούς γιατί πέρασαν οι μέρες, πρέπει όμως να προχωρήσουμε για να έρθουν".


22.35 ΠτΔ: "Οι προτάσεις της Τουρκίας είναι εκτός του πλαισίου που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ"

Ο ΠτΔ ανέφερε με την έξοδο του πως "Έρχεται ο ΓΓ θέλω να ελπίζω ότι υπάρχει πρόοδος που να δικαιολογεί την παρουσία του. Στόχος να υπάρξει πρόοδος και όχι να δημιουργούνται προσδοκίες αδικαιολόγητα."

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για τελευταία διάσκεψη ο ΠτΔ τις σχολίασε αναφέροντας πώς "Ο καθένας μπορεί να την λέει όπως θέλει"


22.33 Άλαν Ντάνκαν "Πολύ σημαντική η αυρίανή μέρα"

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε πως "Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε την διαδικασία είναι είπε πολύ σημαντική η αυριανή μέρα"22.26 Ο Έιντε εξερχόμενος επιβεβαίωσε την κάθοδο του ΓΓ του ΟΗΕ την Πέμπτη. Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την Νέα Υόρκη. 


22.20 Ο ΥΠΕΞ της Τουρκία κανει λόγο για τελική διάσκεψη

Ο κ Τσαβούσογλου με την έξοδο του από την συνάντηση δήλωσε πως "Είναι μια σοβαρή δουλεια καθορίστηκε ένα πλαίσιο εργασίας. Πρόκειται για τελική διάσκεψη."

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε την καθοδο του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κραν Μοντανα 22.13 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις 22.12 Στο Κραν Μοντανα επέστρεψε λίγο πριν τις 22.00 ώρα Κύπρου ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας
Άλαν Ντακαν22.09 Επιστροφή Γκουτέρες στο Κραν Μοντανα 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ΓΓ του ΟΗΕ θα επιστρέψει στο Ελβετικό θέρετρο την Πέμπτη.21.58 Χωρίς χρονοδιάγραμμα η συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη 


21.26

21.10 Τινάζουν στον αέρα τη Διάσκεψη οι Τούρκοι20.50 Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην απογευματινή συνεδρίαση της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι συστήνονται δύο ομάδες εργασίας. «Τη μια τη συμφωνήσαμε και ξεκίνησε, τη δεύτερη ελπίζω να τη συμφωνήσουμε μέχρι αύριο το πρωί»

20.46 Σκηνικό έντασης από την Τουρκία
20.40 Ξεκίνησε η Διάσκεψη 

19.59 «Πώς θα είναι το σύστημα ασφαλείας μετά τη λύση» και «τι συμβαίνει στο υφιστάμενο σύστημα ασφαλείας» κλήθηκαν να καταθέσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές.


Η ελληνική πλευρά καταθέτει την θέση ότι πρέπει να τερματιστούν οι συνθήκες εγγυήσεων και ασφάλειας ταυτόχρονα με την υιοθέτηση της λύσης και να υπάρξει μια συνθήκη για την απόσυρση των ξένων δυνάμεων από την εδαφική επικράτεια της Κύπρου. ΕΔΩ


19.32 
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 16.00 (17.00 ώρα Κύπρου) η συζήτηση στο τραπέζι 2 υπό τον Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, με τους δύο διαπραγματευτές και τρεις εκπροσώπους από την κάθε πλευρά, για τη συζήτηση των υπολοίπων πέντε κεφαλαίων.

Η συζήτηση για το κεφάλαιο ασφάλειας και εγγυήσεων ενδέχεται να καθυστερήσει και αντί στις 18.30 να ξεκινήσει στις 19.00 (20.00) ώρα Κύπρου.

Στο μεταξύ, όπως ενημερώνεται το ΚΥΠΕ, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στο τραπέζι 2, αναμένεται σε λίγη ώρα να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς που βρίσκονται στο Κραν Μοντάνα για τις πρωινές συναντήσεις και στα δύο τραπέζια των συνομιλιών.19.11 Τελευταίες Εξελίξεις 
18.49 Τσαβούσογλου: "Μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις δεν είναι θέση της Τουρκία και δεν είναι θέση για του Τουρκοκύπριους. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια  είναι και για τις δύο πλευρές, αλλά εγώ είμαι υπεύθυνος για τις ανησυχίες αλλά και για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.  Και οι Τουρκοκύπριοι είναι ξεκάθαροι σε κάθε συνάντηση ότι έχουν ανησυχίες για την ασφάλεια τους.  ‘Έχουν ακόμη περισσότερες ανησυχίες για την κατάσταση αυτή. Αντί να τους κατηγορούμε γιατί έχουν ανησυχίες για τη ασφάλεια οφείλουμε να προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί τις έχουν αυτέ τις ανησυχίες. Αυτό είναι το κριτήριο για την Τουρκία. Δεν υπάρχει λήξη στην παραμονή  στρατευμάτων και εγγυήσεων. Δεν είναι καν όνειρο. Αν κάποιος ονειρεύεται κάτι τέτοιο πρέπει να ξυπνήσει. Δεν θα υπάρξει λήξης της παραμονής στρατευμάτων." 15. 45 Τσαβούσογλου: Εκτός συζήτησης για Τουρκία και Τ/κ μηδέν εγγυήσεις-μηδέν στρατός

Ο τουρκικός στρατός, είπε, θα είναι για πάντα στην Κύπρο γιατί το ζητούν οι Τουρκοκύπροι. Η ρήτρα ολικής αποχώρησης, πρόσθεσε είναι όνειρο, δεν υπάρχει συμφωνία για ολική αποχώρηση των στρατευμάτων και για κατάργηση των εγγυήσεων.15.10 Εξερχόμενος του συνεδριακού ο κατοχικος ηγέτης, δήλωσε πως συζητούν στη βάση των παραμέτρων του ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ αποκάλυψε πως ζήτησε από τον Γκουτέρες να επιστρεψει στο Crans Montana, αλλά δεν είναι σιγουρο οτι θα το πράξει.

Περισσότερη από απαραίτητη θεωρεί πάντως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, την παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κραν Μοντάνα.
 
Σε δύο μηνύματά του στο τουίτερ, ο Άντρος Κυπριανού έγραψε «Η παρουσία του κ. Γκουτέρες είναι περισσότερο από απαραίτητη για την επίτευξη λύσης» και «Αν θέλουμε κάμψη τουρκικής αδιαλλαξίας και λύση απαιτείται εμμονή σε αρχές, σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα».
 14.52 Υπενθυμίζεται ότι στις 15.00 (16.00 ώρα Κύπρου) θα συναντηθούν οι τεχνοκράτες για το θέμα του μηχανισμού της παρακολούθησης εφαρμογής της λύσης. Στις 18.30 (19.30 ώρα Κύπρου) θα συνέλθει το τραπέζι 1 για συζήτηση του θέματος της ασφάλειας και εγγυήσεων.14.32 
Δηλώσεις Κοτζιά κατά την αναχώρηση του: Οι Τούρκοι είναι νευρικοί κι εμείς πολύ αποφασιστικοί.

Οι Τούρκοι είναι πολύ νευρικοί και εμείς πολύ αποφασιστικοί, δήλωσε ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.Ερωτηθείς πώς πάει η κατάσταση, ο κ. Κοτζιάς είπε "Νομίζω ότι οι Τούρκοι είναι πολύ νευρικοί και εμείς πολύ αποφασιστικοί".

Η δήλωση του Ελληνα ΥΠΕΞ έγινε μετά την ολοκλήρωση της πρωινής συνόδου της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, η οποία συνεχίζεται από τις 28 Ιουνίου.

14.10 Συνέχεια  στις 19.30. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρωινή συνάντηση 

Δηλώσεις ΠτΔ: Θα επαναληφθεί ο διάλογος το απόγευμα στις 18:30. Υπήρξε μια αναλαμπή  ελπίδας το πρωί  υπήρξαν όμως στη συνέχεια ανατροπές.  Ας ελπίσουμε ότι θα επανέλθουμε στη πορεία ελπίδας. 

Ερωτηθείς εάν υπήρξε μετακίνηση από τουρκικές θέσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι" Ελπίζουμε να υπάρξει ευθυγράμμιση με όσα ο  ΓΓ ζητα από εμάς."

12.48 Δεν έρχεται ο Γκουτέρες


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, Ο Έιντε ενημέρωσε στη πρωινή συνάντηση ότι ο κος Γκουτέρες έχει κόλλημα να έρθει εδώ  αυτές τις ημέρες καθώς βρίσκεται στη Γερμανία για ένα συνέδριο. Αυτό, προκάλεσε αντίδραση από  τον ΠτΔ ο οποίος υπέδειξε ότι χάσαμε 45 λεπτά χθες από τακτικισμούς Έιντε για αναφορά στους Πρωθυπουργούς αλλά και σε όσα ανέφερε για πιθανόν επιστροφή ΓΓ. Ενώ στην ουσία, δεν είχε μιλήσει ούτε με τους Πρωθυπουργούς αλλά ούτε και τέτοια μηνύματα είχε από τον ΓΓ.
12.45 Απειλές Τσαβούσογλου για τουρκικό στρατό και στις ελεύθερες περιοχές

Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου. Σε μία στιγμή έντασης χτες ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι πρόθεση του είναι να έχει Τουρκικό στρατό και στη νότια κυπρο και στις ελευθερες περιοχες και μάλιστα να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. 

Χαρακτηριστικά η συζήτηση που έγινε μεταξύ Κοτζιά - Τσαβούσογλου: 

Κοτζιάς προς Τσαβούσογλου:
Γιατί  θέλετε να διατηρήσετε τα επεμβατικά δικαιώματα  θα τα χρησιμοποιήσετε;

Τσαβούσογλου: Θέλουμε να διατηρήσουμε τα πνευματικά δικαιώματα για να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε . Το  δικαίωμα επέμβασης θα υπάρχει μέχρι οι Ττουρκοκύπροι να αισθανθούν ασφαλής.

Στη συνεχεία συζήτησης ο Έλληνας ΥΠΕΞ  ρώτησε τον Τσαβούσογλου αν οι εγγυήσεις που θέλει είναι για το βόρειο η το νότιο τμήμα της Κύπρου και ο κος Τσαβούσογλου του απάντησε. "Που προτιμάς;"


12.26 Λίγο πριν την έναρξη της σημερινής Διάσκεψης για την Κύπρο. Τweet από τον Αναπληρωτή ΚΕ.  


12.43
Απειλές τσαβούσογλου χθες στη Διάσκεψη για τουρκικό στρατό και στις ελεύθερες περιοχές.
12. 16
Κοτζιάς: Κάποια στιγμή, θα σας διηγηθώ τα όσα έγιναν χθες και τι μέσα από επίπονη συζήτηση ομολόγησαν για  τις προθέσεις τους οι Τούρκοι.12.13
"Ξέχασε" να τοποθετηθεί για το εδαφικό χθες το βράδυ ο Ακιντζί12.11
Αδιάλλακτες και προκλητικές οι θέσεις των Τούρκων12.02
Συνάντηση τεχνοκρατών

Στις 15.00 (16.00 ώρα Κύπρου) έχει προγραμματισθεί συνάντηση των τεχνοκρατών για την συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον μηχανισμό παρακολούθησης εφαρμογής της λύσης.12.01
Kαμία οπισθοδρόμηση από τ/κ πλευρά.

 Εμμένουν στην παραμονή στρατευμάτων. Συγκρούσεις χθες το βράδυ Κοτζιά - Τσαβούσογλου. Βροχή από υπονοούμενα ο ένας προς τον άλλον. 11. 55
Τα είπε τηλεφωνικώς με Γκουτέρες και Τζόνσον ο Τσαβούσογλου

Τις εξελίξεις στην Διάσκεψη για την Κύπρο συζήτησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Βρετανό ομόλογό του Μπορίς Τζόνσον κατά τη ψεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους.
 
Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕκαι σύμφωνα με «διπλωματικές» πηγές, κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες ο κ. Τσαβούσογλου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελβετία.
11.30 Ξεκινάμε μία νέα κοπιαστική μέρα αναφέρει σε tweet του ο Εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη


11.25
Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού11.09 Άφιξη Ακιντζί

Κατά την άφιξη του ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι κάθε μέρα είναι καινούργια μέρα και θα δούμε πως θα εξελιχθεί και η σημερινή. 

10.48 Σε πολύ λίγο αναμένεται να αρχίσει η συνάντηση 
10.40 Ο ΠτΔ έφτασε στον χώρο όπου θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις


9.00 Αναχωρούν σήμερα από το Ελβετικό θέρετρο οι διαπραγματευτές Κύπρος Χρυσοστομίδης και Πόλυς Πολυβίου, όπως και ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων. 
KIPRIAKO1

KIPRIAKO2

KIPRIAKO4

KIPRIAKO5


Τα είπαν για Κυπριακό Μέι - Ερντογάν. Δείτε ΕΔΩ

Χθες πριν την Διάσκεψη είχε προηγηθεί η άτυπη συνάντηση των δύο ηγετών για να συζητήσουν όλα τα κεφάλαια, κατά την οποία σχολίασαν τις θέσεις της άλλης πλευράς.
 
Εξερχόμενος από το συνεδριακό κέντρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ρωτήθηκε για τη συνάντηση και απάντησε «Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι ήταν όπως θα ηθέλαμε».

Ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί απάντησε ότι «δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».
 
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς ερωτηθείς επίσης πώς πήγε η συνάντηση, απάντησε «πρέπει να σκεφτώ σοβαρά αν πρέπει να σας πω», ενώ νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε «θαυμάζω την υπομονή σας».

Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε ανέφερε επίσης, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, ότι έχουν συμφωνήσει να μην κάνουν δηλώσεις και πως είναι "μια διαδικασία σε εξέλιξη".
 
Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν  σήμερατο πρωί στις 10 (11 ώρα Κύπρου) με τη συζήτηση στο τραπέζι 1 για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις και μία ώρα αργότερα στο τραπέζι 2 θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για τα υπόλοιπα πέντε κεφάλαια.
 
Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση για να επανέλθει ο ΓΓ του ΟΗΕ την ερχόμενη Πέμπτη στο Κραν Μοντάνα.

Τα όσα δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για στάση Τσαβούσογλου: 


Κυριάκος Πομηλορίδης

ANT1 Newsroom

serafim kykkotis

05/07/2017>02:40

Αποτυχία στη Γενεύη για το Κυπριακό Άμεση προσφυγή στο Σ.Α. του Ο.Η.Ε. Πρόταση προς την Πολιτική Ηγεσία Ελλάδος και Κύπρου Του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη Οι καλές προθέσεις και οι έμμονες προσπάθειες για λύση του Κυπριακού βρίσκουν μπροστά μας την αδιαλλαξία της Τουρκίας. Με τη Γενεύη πετύχαμε δύο πράγματα, να συνομιλούμε απευθείας με την Τουρκία που για 43 χρόνια αρνείτο, αφού αυτή είναι και η υπεύθυνη για την βάρβαρη εισβολή, και δεύτερο την εμπλοκή της ΕΕ και φυσικά των δύο εγγυητριών χωρών για την ασφάλεια της Κύπρου, της Μ. Βρετανίας και της Ελλάδας. Η διάσκεψη της Γενεύης είναι ένα στάδιο που πρέπει να το περάσουμε για να διαφανεί σε όλους τους καλόπιστους στο χώρο της Διεθνούς Κοινότητας ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανάμεσα στους Δικαστές που εκδικάζουν μια υπόθεση φόνου και το φονιά, δηλαδή την Τουρκία. Η επιμονή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι αυτή είναι η τελευταία Συνδιάσκεψη για τη Κύπρο δεν πρέπει να μας πανικοβάλλει. Μακάρι οι Τούρκοι να λογικευτούν για μια δίκαιη λύση και το ευχόμαστε. Η κίνηση η δική μας, της Δημοκρατίας της Κύπρου, με τη βοήθεια της Ελλάδος και της Μ. Βρετανίας και των Χωρών της Ε.Ε. , είναι να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι αποτυχία της Συνδιασκέψεως της Γενεύης για δίκαιη λύση του Κυπριακού, πρέπει αμέσως να κάνουμε προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για άμεση συζήτηση για λύση του Κυπριακού με δική του ευθύνη όπως προνοεί ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών για τη Παγκόσμια Ασφάλεια και Ειρήνη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

kris

04/07/2017>17:22

Οι "κύριοι" που είναι απ'έξω και διαδηλώνουν "Unite Cyprus now" χτες συναντίθηκαν με τον τσαβούσογλου ενώ εκείνος έφευγε και του είπαν θέλουν επανένωση. Τους απάντησε πως κι εκείνος το θέλει. Αλήθεια, πως αντέδρασαν σήμερα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.