Από φέτος και οι γυναίκες στο χακί! Τεράστιο ενδιαφέρον να γίνουν οπλίτες

Εντός των επόμενων ημερών προκηρύσσονται οι νέες θέσεις συμβασιούχων οπλιτών για την Εθνική Φρουρά. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν από φέτος και οι γυναίκες οι οποίες έχουν ήδη επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον.

Εντός των επόμενων ημερών το Υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσει στην δεύτερη ετήσια προκήρυξη για τις νέες θέσεις συμβασιούχων οπλιτών.

Φέτος δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και γυναίκες και σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 , το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Δικαίωμα συμμετοχής από φέτος θα έχουν και οι εκάστοτε υπηρετούντες κληρωτοί που ολοκληρώνουν την 14μηνη θητεία τους.

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης δήλωσε: "Όντως και από τηλεφωνήματα που δεχόμαστε υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Θα πρέπει να πω ότι και οι γυναίκες θα κρίνονται και θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα όπως και οι άντρες".

Ο κ. Φωκαΐδης  εξήγησε πως οι αποχωρήσεις που έγιναν από την πρώτη κατάταξη των συμβασιούχων οπλιτών οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις τοποθετήσεις που έγιναν κάτι που από φέτος θα αλλάξει:

"Ο διαγωνισμός θα στοχεύει σε συγκεκριμένες φρουρές δηλαδή θα είναι κυρίως για την φρουρά Λευκωσίας, στη φρουρά Νήσου Κόρνου, την φρουρά Αμμοχώστου θα είναι συγκεκριμένες φρουρές. Θα μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε αίτηση από όλη την Κύπρο αλλά θα ξέρει ότι ο χώρος εργασίας του θα είναι στην συγκεκριμένη φρουρά". 

Φέτος το καλοκαίρι απολύονται οι πρώτοι εθνοφρουροί που κατατάχθηκαν για υπηρεσία 14 μηνών και σειρά παίρνει η δεύτερη θητεία. 
 

Ευγενία Σέργη

nope

19/05/2017>21:59

Και βάλατε την Katrina Hodge για φώτο του άρθρου, που στέφθηκε Miss England 2009.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.