Ιατρική σχολή μόνο στη θεωρία! Δεν υπάρχει δυνατότητα κλινικής εξάσκησης - Καταγγελίες στην Ολομέλεια

Το θέμα της ιατρικής σχολής και τα προβλήματα των φοιτητών συζήτησε η Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της ψήφισης του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Διαξιφισμοί και ένταση στη βουλή κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου και ειδικότερα της ιατρικής σχολής. 

Αντηλλάγησαν χαρακτηρισμοί και τέθηκε θέμα αναγνωρισιμότητας των πτυχίων της ιατρικής σχολής. 

Βουλευτές υποστήριξαν ότι οι φοιτητές της ιατρικής δεν έχουν την δυνατότητα της κλινικής εκπαίδευσης με αποτέλεσμα τα μαθήματα να τα διδάσκονται μόνο στη θεωρία. 

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους. 

Τελικά η ολομέλεια ενέκρινε τον προϋπολογισμό και δεσμεύτηκε η επιτροπή παιδείας να εξετάσει το θέμα της ιατρικής σχολής. 

Όσον αφορά το υπόλοιπο νομοθετικό έργο δύο εβδομάδες αναβολή πήρε το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί που αφορούν τις εξετάσεις για το διορισμό των εκπαιδευτικών ώστε να δοθεί χρόνος στον Υπουργό Παιδείας να διερευνήσει πόσοι και ποιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να καταστούν αορίστου χρόνους. 

Αναβολή δόθηκε και στο θέμα της πλήρωσης των καινών θέσεων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ομόφωνα ψηφίστηκαν οι προτάσεις και οι κανονισμοί για τους εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες, η δυνατότητα στους υποψήφιους οδηγούς να γίνονται δότες οργάνων, και της πάταξης της αδήλωτης εργασίας 

Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.