Έτσι τίμησαν οι Καταδρομείς την 1η Απριλίου (βίντεο)

Το συγκινητικό τους τρέξιμο από το Σταυροβούνι μέχρι τα Φυλακισμένα Μνήματα.

Να πάρουμε μια σταγόνα από το αίμα σου να καθαρίσουμε το δικό μας,
να πάρουμε μια σταγόνα από το αίμα σου, να μπολιάσουμε το δικό μας,
να πάρουμε μια σταγόνα από το αίμα σου, να βάψουμε το δικό μας να μη μπορέσει πια ποτέ, να το ξεθωριάσει ο φόβος


Αυτά έγραφε ο Κώστας Μόντης το 1958 για τον Γρηγόρη Αυξεντίου... και αν υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να υπαρηφανεύονται πως μπολιάστηκαν από το αίμα των ηρώων του 55΄-59 αυτοί είναι οι ένδοξοι Καταδρομείς.

Οι άνθρωποι που έχουν την πατρίδα πιο πάνω από την δική τους ζωή και την οικογένεια τους δεν θα μπορούσαν να μην τιμήσουν τους θυσιασθέντες ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα. 

Τα στελέχη της Διοίκησης Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς τίμησαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τους ήρωες μας, συμμετέχοντας στο Τρόπαιο ΕΟΚΑ, από την έδρα του στρατοπέδου τους στο Σταυροβούνι προς τα Φυλακισμένα Μνήματα, διανύοντας συνολική απόσταση 36 χιλιομέτρων.

Στον τερματισμό τους υποδέχτηκε ο Διοικητής Καταδρομών και κατέθεσαν στεφάνι εις μνήμη των Αγωνιστών που θυσιάστηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα. 

Είμαστε σίγουροι πως οι ήρωες μας θα ένιωσαν την μεγαλύτερη τιμή από όλες όσες τους έγιναν αυτές τις μέρες, γιατί έγιναν από ανθρώπους που είναι μπολιασμένοι από το δικό τους αίμα, από ανθρώπους που μάχονται καθημερινά για διατηρήσουν τις άξιες και τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν πριν από 62χρόνια.

Επιμέλεια: Στέλιος Τσιάρτας

Σπύρος Σπυρου

08/04/2017>15:21

Ένα ΜΠΡΑΒΟ είναι πολύ λίγο για να περιγράψει το θάρρος και την λεβεντιά των νεαρών Καταδρομέων οι οποίοι αντλησαν δύναμη από τις ηρωικές θυσίες των παλικαριών της ελευθερίας των παλικαριών της ΕΟΚΑ. Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν και στον Δοιηκητη Καταδρομών ο οποίος εμπνέει και στηρίζει αυτά τα νέα παιδιά, τους λεβέντες που επέλεξαν να υπηρετήσουν στις ενδοξες Δυναμεις Καταδρομών. Εκει όπου πάνε αυτοί που "Θέλουν και Μπορούν". Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ λεβέντες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΕΛΚΥΔΑΡΙΟΣ 2010-2012

05/04/2017>22:25

To μπράβο είναι το λιγότερο που μπορώ να πω για αυτά τα παλληκάρια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.