Εκπαιδευτική Ημερίδα στο Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο Emphasys Center

Τη σημαντικότητα του να γνωρίζουν τη γλώσσα του προγραμματισμού οι νέοι που θέλουν να χτίσουν την καριέρα τους με επίκεντρο τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ανέδειξε χθες σε Εκπαιδευτική Ημερίδα το Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο Emphasys Center. 

Σεμινάριο διοργάνωσαν χθες η Διεύθυνση και το προσωπικό του Εκπαιδευτικού και Ερευνητικού Κέντρου Emphasys Center στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Code@Youth, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στη ψηφιακή εποχή. 

Το πρόγραμμα εντάσσεται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών και φοιτητών Erasmus. 
Θέμα του σεμιναρίου οι ψηφιακές δεξιότητες για νέα επαγγέλματα: προοπτικές και προκλήσεις. 

Ο Διευθύνων Σύβουλος Emphasys Centre είπε ότι «Το πρόγραμμα προτείνει τη διαμόρφωση και την πιλοτική εφαρμογή ενός καλοκαιρινού προγράμματος προγραμματισμού και ρομποτικής το οποίο στηρίζεται σε συγκεκριμένο θεωρητικό πλαίσιο.» 

Ο Αντιπρόεδρος  του  Cyprus Computer  Society κ. Ανδρέας Λούτσιος, ανέφερε ότι «Εκπροσωπώ το Cyprus Computer Society το οποίο είναι συντονιστής του project. Κατ’ αρχήν να πούμε ότι το Society είναι επιλεκτικό. Δεν συμμετέχει σε όποιο project προταθεί. Επιλέγουμε και συμμετέχουμε σε projects τα οποία πιστεύουμε ότι προσθέτουν αξία.» 

Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Χρήστος Δημόπουλος μίλησε για τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων για κάθε πολίτη.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν κέντρα έρευνας και μη κυβερνητικοί οργανισμοί από Ελλάδα, Γερμανία και Ιταλία.

Νεοκλής Νεοκλέους

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.