Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αναδοχής ασυνόδευτων παιδιών

Σε εφαρμογή έχει τεθεί εξειδικευμένο πρόγραμμα αναδοχής ασυνόδευτων παιδιών που έφτασαν στο νησί μας απο τρίτες χώρες.

Μία τεράστια αγκαλιά άνοιξαν οι Κύπριοι στα 110 ασυνόδευτα παιδιά απο τρίτες χώρες που βρίσκονται στην Κύπρο και φιλοξενούνται στις 4 στέγες που διαθέτει η Κυπριακή δημοκρατία.

 Η βοήθεια γίνεται μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος για εξεύρεση ανάδοχων γονέων για τα ασυνόδευτα παιδιά.Το πρόγραμμα εξήγγειλε ο διεθνής ανθρωπιστικός και ανεξάρτητος οργανισμός Hope for Children και συγχρηματοδοτείται από το ταμείο Ασύλου κατά 90 τοις εκατό και από την Κυπριακή δημοκρατία κατά 10%. 

Όπως αναφέρει η διευθυντρια ανθρωπιστικού τμήματος του οργανισμού Αντρια Νεοκλέους ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους είναι στην διαδικασία εξέτασης αιτήσεων οικογενειών που με τον άκουσμα της έναρξης του προγράμματος έσπευσαν να ανοίξουν τα σπίτια τους για τα ασυνόδευτα παιδιά. 

Σίγουρα, είπε, υπήρξε μέχρι τώρα πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρων και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κόσμος ενδιαφέρεται να στήριξη τέτοιου είδους σκοπούς. Όπως εξήγησε, γίνεται ενημέρωση των ατόμων που έδειξαν το ενδιαφέρων και στην πορεία θα δούμε πως θα εξελιχθεί για να μπορέσουμε να γίνει και η τοποθέτηση των παιδιών σε οικογένεια. 

Νόμιμος κηδεμόνας των ασυνόδευτων παιδιών στην Κύπρο είναι οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας και γι'αυτό η υλοποίηση του προγράμματος προβλέπει στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες για τη διασφάλιση του καλύτερου συμφέροντος των παιδιών αυτών. 

Οι υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς θα τύχουν ειδικής εκπαίδευσης που φθάνει μέχρι και εφτά εβδομάδες , σε θέματα και δεξιότητες σχετικά με την ανατροφή και την φροντίδα του ασυνόδευτου ανηλίκου. Τα περισσότερα παιδιά είναι ηλικίας από 15 έως 17 ετών και με καταγωγή την Σομαλία. 

Ευγενία Σέργη

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.