"Χρυσάφι" οι βροχές. Νέο ρεκόρ εισροής νερού στα φράγματα

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτεται στις ποσότητες νερού που εισρέουν καθημερινά στα φράγματα. Τις τελευταίες 24 ώρες καταμετρήθηκαν περισσότερο από 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.

Την καλύτερη εισροή νερού στα φράγματα για φέτος είχαμε το τελευταίο 24ωρο και αυτό λόγο των έντονων βροχοπτώσεων που σημειωθήκαν σε παγκυπρια βάση. Ως εκ τούτου τα συνολικά αποθέματα στα φράγματα έφτασαν το 24,8%. Είναι όμως πιο κάτω σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό συνολικό ποσοστό που ήταν στο 37,6%. 

Τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού το τελευταίο 24ωρο δέχθηκε το φράγμα του Ασπρόκρεμου με 405 χιλιάδες κυβικά μέτρα , της Αρμίνου με 323 χιλιάδες του Κουρη με 298 χιλιάδες της Ευρέτου και της Γερμασόγειας. 
Το φράγμα το οποίο αναμένεται να υπερχειλίσει τις επόμενες μέρες είναι αυτό της Αργάκας καθώς βρίσκεται στο 85,4 τοις εκατό της χωρητικότητας του.
 
Το μεγαλύτερο ύψος βροχής το τελευταίο 24ωρο δέχθηκαν τα Πλατάνια, το Κελλάκι, η Πάνω Παναγιά, ο Σταυρός της Ψωκας ο Πρόδρομος η Ξυλοτύμπου η Λεμεσός και η Λάρνακα. Το σύστημα που επηρέασε χθες την Κύπρο έφερε και χαλαζόπτωση στο Κελλάκι στην Λεμεσό και στην Λάρνακα. 

Το ύψος του χιονιού μετά την χθεσινοβραδινή βαριά χιονόπτωση στην πλατεία Τροόδους έφθασε το ένα μέτρο και τα πέντε εκατοστά και στον Ολυμπο το ένα μέτρο και 20 εκατοστά. Μέχρι και το Σαββατοκύριακο δεν αναμένεται να επηρεάσει την Κυπρο νέο κύμα κακοκαιρίας. 

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασία της τάξεως των 2 βαθμών. 

Ευγενία Σέργη

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.