Το πόρισμα για τη διαφθορά. Εισήγηση για ποινική δίωξη επτά προσώπων

Το πόρισμα των ποινικών ανακριτών για τη διαφθορά στην αστυνομία μελετά ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος θα αποφασίσει κατά πόσο προκύπτουν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες εναντίον στελεχών της δύναμης. Το πόρισμα επικεντρώνεται και στην υπόθεση της δολοφονίας στην Αγία Νάπα.

Ποινικές ευθύνες μελών και στελεχών της αστυνομίας αναζητά στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης. 

Ο κύριος Κληρίδης παρέλαβε το πόρισμα από χθες και αναμένεται να καταλήξει σε αποφάσεις τα επόμενα εικοσιτετράωρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές εισηγούνται ποινικές διώξεις για 7 μέλη της αστυνομίας και πειθαρχικές διώξεις για άλλα τέσσερα μέλη .Ο Γενικός Εισαγγελέας καλείται παράλληλα να αποφασίσει κατά πόσο η έρευνα αναδεικνύει Νομοθετικά και υπηρεσιακά κενά για τα οποία θα ενημερώσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τις αρμόδιες υπηρεσίες για να προβούν σε λήψη μέτρων.

Ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας σε τηλεφωνική επικοινωνία ανέφερε ότι στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει ακόμα κάτι άλλο προς ανακοίνωση 

Οι ευθύνες προκύπτουν από τον χειρισμό των πληροφοριών για την έλευση στην Κύπρο Σέρβων εκτελεστών, και από το ότι κάποιοι αναλάμβαναν καθήκον προστασίας του Φάνου Καλοψιδιώτη πριν αυτός δολοφονηθεί. 

Στο πόρισμα διαπιστώνονται συμπεριφορές που δεν ήταν οι αρμόζουσες όσον αφορά στον χειρισμό σοβαρών θεμάτων.

Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.