Τίμησαν τον προστάτη Άγιο της Αεροπορίας

Τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, προστάτη της Αεροπορίας τίμησαν σήμερα στην αεροπορική βάση «Α. Παπανδρέου» στην Πάφο.

Οι εορτασμοί έγιναν στην παρουσία του Υπουργου Άμυνας, Υπαρχηγού της ΕΦ Ανδρέα Μακρίδη, πολιτικών, στρατιωτικών και εκκλησιαστικών Αρχών, με τον ΥΠΑΜ να αποδίδει τα εύσημα για το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, λέγοντας πως τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί σημαντικά μέσα από ασκήσεις αεροπορικών επιχειρήσεων αεράμυνας, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με φίλες χώρες.

Ο Υπουργός σημείωσε παράλληλα και τη σημαντικότατη συνδρομή της αεροπορίας στην επιτυχή εκτέλεση επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά αναβαθμίζουν το ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος σ’αυτή την ασταθή γειτονιά ως παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με τελετή δοξολογίας.

Της τελετής προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων όπου σύσσωμη η οικογένεια της Αεροπορίας εναπόθεσε τις δάφνες τιμής τους Αντιπτέραρχο Στυλιανό Δεμέναγα, Επισμηναγό Πάρη Αθανασιάδη, Επισμηναγό Φεραίο Κούλουμο, Επισμηναγό Ανδρέα Παπασωζόμενο, Σμηναγό Μιχάλη Σιακαλλή, και Σμηναγό Φώτη Κωνσταντίνου στους οποίους όπως αναφέρθηκε η μοίρα έλαχε να χαθούν ψηλά σαν αετοί ενώ ευρίσκοντο σε διατεταγμένη αποστολή μέσα στο αεροπλάνο.


Συμβασιούχοι οπλίτες στην αεροπορία


Τις επόμενες μέρες, είπε ο κ. Φωκαΐδης, σημαντικός αριθμός συμβασιούχων οπλιτών θα τοποθετηθεί στον κλάδο της αεροπορίας έτσι ώστε να υπάρξει περαιτέρω επένδυση στην υψηλή εκπαίδευση στην τεχνογνωσία, στην εμπειρία που αποτελούν σημαντικά χαρακτηριστικά για την αεροπορία και γενικότερα όλα αυτά που μέσα από την επαγγελματοποίηση θα μπορέσουν ακριβώς να προσθέσουν προστιθέμενη αξία στο έργο το οποίο επιτελείται.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος συνεχάρη τη Διοίκηση, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους σμηνίτες και το πολιτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορικής για την εξαιρετική διοργάνωση και την επίδειξη ασκήσεων που παρουσίασαν σήμερα.

Εξάλλου σε ημερήσια διαταγή που ανέγνωσε ο Γαβριήλ Δημητρίου, Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η Αεροπορική Βάση Πάφου διαθέτει άριστες υποδομές και παρέχει διευκολύνσεις υποστήριξης σε αποστολές ξένων κρατών που συμμετέχουν σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις της ΕΕ. Με αυτό τον τρόπο, είπε, αναδεικνύεται η γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και προβάλλεται διεθνώς η Κυπριακή Δημοκρατία.


ANT1 Newsroom

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.