Σε συμφωνία κατέληξε το Θρίλερ στην Αμμόχωστο (video)

Στα χέρια της Λιμενικής Αστυνομίας παραμένει η Τουρκική Σημαδούρα που παρασύρθηκε από τη θάλασα και κατέληξε στις ελεύθερες περιοχές. Η κίνηση των Τούρκων οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή με στρατιωτική Άκατο μπλόκαρε τη διαδικασία επιστροφής της Σημαδούρας ωστόσο πριν από λίγο συμφωνήθηκε η επιστροφή της μέσω των Ηνωμένων Εθνών. Η σημαδούρα παρασύρθηκε στις ελεύθερες περιοχές και οι Τούρκοι κινητοποίησαν Άκατο.
Τελευταία ενημέρωση: 7 Φεβρουαρίου 2013
Ημερομηνία Έκδοσης: Φεβρουάριος 7, 2013

 "Με το χέρι στη σκανδάλη" βρέθηκαν πληρώματα Τουρκικής Ακάτου και μέλη  της Λιμενικής Αστυνομίας.

Οι Τούρκοι κινητοποίησαν  Άκατο και απαίτησαν να τους επιτραφεί μία  σημαδούρα η οποία  παρασύρθηκε από τη θάλλασσα και κατέληξε στις ελεύθερες περιοχές και την Λιμενική Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κίνηση των Τούρκων μπλόκαρε τη διαδικασία επιστροφής της σημαδούρας μέσω των Ηνωμένων Εθνών με αποτέλεσμα να κλιμακωθεί η ένταση και το θέμα να προκαλεί κινητοποίηση σε Κυπριακές αρχές και κατοχκό στρατό.

Μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών οι Τούρκοι αποχώρησαν από την περιοχή και συμφωνήθηκε η επιτροφή της σημαδούρας μέσω των Ηνωμένων Εθνών .

Η Σημαδούρα θα επιστρεφεί αύριο στις εννέα το πρωί σε μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ τα οποία θα την μεταφέρουν με φορτηγό στα κατεχόμενα.

 

Share