Ορκωμοσία οπλιτών 2013 Α' ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Πάφου

Τη δραστική μείωση της φυγοστρατίας κατά 25% αλλά και την ανταπόκριση της νεολαίας στο κάλεσμα της πατρίδας, χαιρέτησε ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.
Τελευταία ενημέρωση: 1 Φεβρουαρίου 2013
Ημερομηνία Έκδοσης: Φεβρουάριος 1, 2013

Σε δηλώσεις του στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2013 Α ΕΣΣΟ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ΚΕΝ Πάφου στην παρουσία της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς, και των συγγενών των νεοσυλλέκτων, ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε σε δραστική μείωση.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/gHrB8gnVfoQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

«Χαιρετίζω το γεγονός ότι σε σχέση με τη δραστική μείωση της φυγοστρατίας στην περσινή ετήσια κατάταξη του Γενάρη, φέτος είχαμε περαιτέρω δραστική μείωση της φυγοστρατίας, η οποία πλησιάζει περαιτέρω ποσοστό μείωσης κατά 25%», είπε.

Ο κ. Ηλιάδης χαρακτήρισε τη φυγοστρατία «νοσηρό φαινόμενο», προσθέτοντας πως είμαστε όλοι ίσοι στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και ότι η νεολαία μας ανταποκρίνεται με περηφάνια στο κάλεσμα της πατρίδας.

Εξέφρασε επίσης τη βαθύτατη ικανοποίησή του για το έργο που επιτελεί η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς για την άμυνα της πατρίδας, για την ελευθερία, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καλωσόρισε ακόμη τους νέους εθνοφρουρούς στις τάξεις του στρατεύματος , συγχαίροντας τους για την ολοκλήρωση της πετυχημένης βασικής τους εκπαίδευσης και τους ευχήθηκε καλή υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά.

Οι εθνοφρουροί, είπε ο κ. Ηλιάδης, θα υπηρετήσουν τη θητεία τους με στρατιωτική πειθαρχία, αλλά και με κατανόηση σε προβλήματα που τυχόν θα αντιμετωπίσουν. Η Εθνική μας Φρουρά κατέληξε, είναι ένα στράτευμα με ανθρώπινο πρόσωπο και ευαισθησίες.

Share