Οι κίνδυνοι ασφάλειας στην εποχή του Internet of Things και πως θα μπορέσετε να προστατευθείτε

Ενιαία λύση για την ασφάλεια των τεχνολογικών συστημάτων ενός οργανισμού, μέσω εφαρμογών που συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση απειλών, προσφέρει τα τελευταία χρόνια η Cisco.

Σε μια περίοδο που οι κακόβουλες επιθέσεις πυκνώνουν, εξαιτίας της ολοένα και μεγαλύτερης χρήσης του Διαδικτύου και των φορητών συσκευών, τα προϊόντα ασφαλείας της Cisco παρέχουν συνολικές και αποδοτικές λύσεις ασφαλείας σε μεγάλους ή μικρότερους οργανισμούς διεθνώς.


Το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών ασφάλειας της Cisco, που επιτρέπει αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε απειλής, περιλαμβάνει «τοίχους προστασίας» (firewalls) νέας γενιάς, συστήματα αναχαίτισης επιθέσεων (Intrusion Prevention SystemsIPS), συστήματα ασφαλούς πρόσβασης (Secure Access Systems), επεξεργασία στοιχείων για την ασφάλεια των συστημάτων (Security Analytics) καθώς και συστήματα αντιμετώπισης κακόβουλου λογισμικού (Malware Defence). Οι λύσεις ξεκινούν από την ασφάλεια του δικτυακού τόπου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φτάνουν μέχρι το σύνολο του εταιρικού δικτύου και της υποδομής cloud.

Ενώ ο μέσος όρος του ανταγωνισμού στον εντοπισμό εξελιγμένων απειλών στα τεχνολογικά συστήματα ενός οργανισμού είναι 100 ημέρες, η Cisco μπορεί να εντοπίσει και να αναχαιτίσει μια τέτοια απειλή μέσα σε λίγες ώρες.

Μέσω της ενιαίας πλατφόρμας που προσφέρει η Cisco ο εντοπισμός μιας κακόβουλης επίθεσης στην τεχνολογική υποδομή ενός οργανισμού γίνεται ταχύτερα και αντιμετωπίζεται άμεσα, με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του «οπλοστασίου» είτε πρόκειται για το ανθρώπινο δυναμικό, είτε για το λογισμικό και τα υπόλοιπα συστήματα. Ενώ ο μέσος όρος του ανταγωνισμού στον εντοπισμό εξελιγμένων απειλών στα τεχνολογικά συστήματα ενός οργανισμού είναι 100 ημέρες, η Cisco μπορεί να εντοπίσει και να αναχαιτίσει μια τέτοια απειλή μέσα σε λίγες ώρες.

Σήμερα μόνο το 75% του προσωπικού εργάζεται αποκλειστικά μέσω του εταιρικού δικτύου, ενώ οι υπόλοιποι χρησιμοποιούν τις συσκευές τους σε άλλα δίκτυα καθώς μετακινούνται. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως το 70% των παραβιάσεων από κακόβουλους χρήστες ξεκινά από έναν υπολογιστή ή μια άλλη απομακρυσμένη συσκευή. Οι έρευνες δείχνουν, επίσης, πως όταν οι χρήστες βρίσκονται εκτός του οργανισμού, μοναδική τους προστασία είναι η εφαρμογή για τους ιούς (antivirus), ενώ απαιτείται συνεχής κάλυψη από μια πλατφόρμα ασφαλείας που λειτουργεί παντού, εντός ή εκτός του εταιρικού δικτύου.

Η ασφάλεια της τεχνολογικής υποδομής γίνεται, συνεπώς, περισσότερο πολύπλοκη. Η κατάσταση περιπλέκεται αν λάβουμε υπόψη πως οι οργανισμοί έχουν σήμερα περισσότερα σημεία και πολύ περισσότερες συσκευές που πρέπει να καλύψουν ώστε να αποτρέψουν κακόβουλες επιθέσεις. Ετσι οι χρήστες γίνονται περισσότερο ευάλωτοι π.χ. σε κακόβουλο λογισμικό, ενώ δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερα κενά που καλούνται να καλύψουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας των τεχνολογικών συστημάτων.

Οι λύσεις της Cisco αναπτύσσονται σε διαφορετικά, αλλά συμπληρωματικά, επίπεδα ώστε να παρέχουν πλήρη κάλυψη από κάθε κακόβουλη ενέργεια.


Ως η μοναδική cloud λύση για ασφαλή πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το Cisco Umbrella αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας έναντι απειλών στο Internet. Η λύση της Cisco παρέχεται μέσω του cloud και προσφέρει, σε εξαιρετικά λογικό κόστος, άμεσο εντοπισμό επιθέσεων σε ολόκληρο το φάσμα του δικτύου και των συσκευών ενός οργανισμού, με ταχύτατη διακοπή κάθε προσπάθειας εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού.

Το Cisco Umbrella αξιοποιεί την υποδομή του Διαδικτύου για να μπλοκάρει την πρόσβαση των χρηστών σε ύποπτους προορισμούς πριν καν πραγματοποιηθεί η σύνδεση! Ανεξάρτητα από το πρωτόκολλο σύνδεσης, την συσκευή ή το σημείο που βρίσκεται ο εργαζόμενος, το Cisco Umbrella σταματάει το κακόβουλο λογισμικό πριν φτάσει στο δίκτυο, τον υπολογιστή ή το φορητό τερματικό.

Για να αυξήσει το χρόνο απόκρισης η λύση της Cisco δεν αναλύει ολόκληρη την «κίνηση» στο Διαδίκτυο, αλλά στέλνει μόνο τις ύποπτες συνδέσεις για διεξοδικότερη ανάλυση. Ακόμα και στην περίπτωση που το κακόβουλο λογισμικό εγκατασταθεί με άλλους τρόπους στην τεχνολογική υποδομή ενός οργανισμού, το Cisco Umbrella μπλοκάρει τις συνδέσεις με τα συστήματα του επιτιθέμενου, αλλά και την εκτέλεση των ύποπτων προγραμμάτων.

Η τεράστια υποδομή της Cisco ανά τον κόσμο, με 26 data centers και εκατοντάδες συνεργασίες με παρόχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο ή παρόχους περιεχομένου, επεξεργάζεται σήμερα εκατομμύρια συνδέσεις την ημέρα, για δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και σταματάει εκατομμύρια απόπειρες επιθέσεων. Με το Cisco Umbrella η απόλυτη ασφάλεια δε συνοδεύεται από καθυστερήσεις στις ταχύτητες σύνδεσης.

Ως Gold Partner της Cisco η Logicom Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για την ασφάλεια της τεχνολογικής υποδομής ενός οργανισμού, με αξιοπιστία, τεχνογνωσία, συνέπεια και υψηλής ποιότητας υποστήριξη σε περισσότερες από 8 χώρες.

Ανάλογα με το μέγεθος και τις ανάγκες ενός οργανισμού, το Cisco Umbrella παρέχεται σε τρία πακέτα: Professional για τις μικρότερες επιχειρήσεις, Insights για μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και Platform για όσους επιθυμούν εξελιγμένη διαχείριση της ασφάλειας τεχνολογικών συστημάτων.  Και τα τρία πακέτα συνοδεύονται από πρόσθετες παροχές όπως οι υπηρεσίες υποστήριξης της Cisco, οι δυνατότητες διασύνδεσης με άλλες εφαρμογές ασφαλείας που χρησιμοποιεί ένας οργανισμός, κ.α.


Ως Gold Partner της Cisco η Logicom Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για την ασφάλεια της τεχνολογικής υποδομής ενός οργανισμού, με αξιοπιστία, τεχνογνωσία, συνέπεια και υψηλής ποιότητας υποστήριξη σε περισσότερες από 8 χώρες. H Logicom Solutions, με ιστορία άνω των 40 ετών στην αγορά τεχνολογίας, ειδικεύεται στον τομέα της ολοκλήρωσης συστημάτων, των δικτύων, της ασφάλειας και του επιχειρηματικού λογισμικού.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: solutions@logicom.net

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +357 22551235
ANT1 Newsroom

Britney

17/05/2018>17:38

Τουλαχιστον αν ειναι να κανετε λαθη στην ορθογραφια μην τα κανετε στον τιτλο ... χτυπαει ασχημα !!! change title from '''Η κίνδυνοι''' to ''Οι κίνδυνοι'' Ευχαριστω

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.