«Τα μάτια σας δεκατέσσερα» - Η πρόληψη σώζει την όραση

Το 80% των ατόμων με προβλήματα όρασης θα μπορούσαν να τα αποφύγουν με σωστή και άμεση φροντίδα. Σημαντικά τα στοιχεία που παραθέτουν οι οργανωτές της εκστρατείας Eye care everywhere με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ορασης

Εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία που παραθέτουν οι διοργανωτές εκστρατείας που αποσκοπεί στην αποφυγή της τύφλωσης. Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου γονέων τυφλών παιδιών Χρίστος Αυγουστίνου τόνισε ότι το 80% των ανθρώπων με προβλήματα όρασης,θα μπορούσαν να τα αποφύγουν με άμεση φροντίδα και τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις. 

Η εκστρατεία με τίτλο Eye care everywhere διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα όρασης. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κ. Αυγουστίνου «Γνωρίζουμε τώρα ότι 1.2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε γυαλιά. Αυτήν, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, ας προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις για να εξασφαλίσουμε ότι ο καθένας και παντού θα έχει πρόσβαση στην όραση.» 

Η εκστρατεία διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά, στο πλαίσιο του φιλόδοξου πρόγραμματος «Δικαίωμα στην Όραση», το οποίο έχει στόχο τον δραστικό περιορισμό των τυφλών μέχρι το 2020. 

Ο Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Ευημερίας Τυφλών «45 εκατομμύρια άνθρωποι είναι τυφλοί παγκοσμίως, ενώ σε αυτούς υπολογίζεται αθροίζονται 1-2 εκατομμύρια κάθε χρόνο. 

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου συνδέσμου γονέων τυφλών παιδιών τόνισε την ανάγκη ψηφιοποίησης των βιβλίων της σχολής τυφλών και της λειτουργίας της στη βάση ολοήμερου σχολείου 
Σημείωσε επίσης πως στο παρόν στάδιο, δεν εφαρμόζεται ο Νόμος της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ο οποίος αφορά τη μείωση του αριθμού των μαθητών μέσα στην τάξη, σε περίπτωση που υπάρχει μαθητής με οπτική αναπηρία.

Νάταλη Σάββα

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.