Φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος!

Μετά το Hollywood και το Bollywood, η παγκόσμια βιομηχανία κινηματογράφου αποκτά το Olivewood.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για το Hollywood και το Bollywood. Πλέον μπορούμε να μιλάμε και για το Olivewood, τη νέα, μοντέρνα πρόταση στον κόσμο του θεάματος. Στόχος της προσπάθειας είναι η Κύπρος να καταστεί ένα φυσικό στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών. 

Το Olivewood παρουσιάστηκε στο πρώτο Cyprus Film Summit, που διοργάνωσαν ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. 

Το συνέδριο ήταν μία πρώτη ευκαιρία προβολής της Κύπρου προς επαγγελματίες της παγκόσμιας βιομηχανίας κινηματογράφου. Συμμετείχαν 120 σύνεδροι από εταιρείες παραγωγής και σκηνοθεσίας από 13 χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους η Ιταλία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Γαλλία και η Ισπανία, καθώς και από το Ντουμπάι, την Αυστραλία, την Αίγυπτο, τη Ρωσία και τη Βόρεια Αμερική. 

Το συνέδριο χαιρέτισε ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ανέλυσε τις προοπτικές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε η προωθητική ταινία «Cyprus: A Natural Film Studio» με όλα τα στοιχεία που καθιστούν την Κύπρο μοναδική ως προορισμό. 

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε και το ειδικό πλαίσιο κινήτρων που διαμόρφωσε η κυβέρνηση για εγχώριες και διεθνείς παραγωγές, καθώς και η διαδικτυακή πλατφόρμα «Film in Cyprus» που περιλαμβάνει όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Στέφανος Χαραλάμπους

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.