«Στοίχημα και Τυχερό Παιχνίδι» - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης Υπεύθυνου Παιχνιδιού

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

9 Οκτωβρίου 2018 από τις 8:30 μέχρι τις 13:00 στο Ξενοδοχείο Radisson Blu, Λάρνακα

10 Οκτωβρίου 2018 από τις 8:30 μέχρι τις 13:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Υπουργείο Οικονομικών, Λευκωσία

12 Οκτωβρίου 2018 από τις 8:30 μέχρι τις 13:00 στους Χαρουπόμυλους Λανίτη, Λεμεσό

Το σεμινάριο απευθύνεται προς τους εργαζομένους στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και σκοπό έχει την κατάρτιση επί του υπεύθυνου και ασφαλούς παιχνιδιού, καθώς επίσης την εις βάθος κατανόηση της ευθύνης τους.


Πόσοι γνωρίζουμε ότι δεν επιτρέπεται να παίζουμε τυχερά παιχνίδια ή να στοιχηματίζουμε αν δεν είμαστε τουλάχιστον 18 ετών; Πόσοι γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να στοιχηματίζουμε μπροστά σε ανήλικα μέλη της οικογένειάς μας; Ίσως οι περισσότεροι από μας. Ίσως και όχι…

Το υπεύθυνο τυχερό παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένου του στοιχηματισμού, δημιουργεί και διατηρεί ένα περιβάλλον παιχνιδιού, το οποίο είναι δίκαιο και ασφαλές για όλους, και προλαμβάνει και μειώνει κάθε ενδεχόμενη βλάβη που σχετίζεται με την υπέρμετρη, εκτός ορίων ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια. Ώστε το παιχνίδι να παραμένει αυτό και μόνον αυτό: ένα παιχνίδι, μια διασκέδαση, μια μορφή ψυχαγωγίας για όλους τους παίκτες.

Όμως, εκτός από τους παίκτες, το υπεύθυνο τυχερό παιχνίδι προστατεύει και τους εργαζομένους, τους παρόχους και την αγορά του στοιχηματισμού συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό, το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Στοίχημα και Τυχερό Παιχνίδι: Εισαγωγή στην αξία και πρακτική εφαρμογή του υπεύθυνου παιχνιδιού» στοχεύει στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για το υπεύθυνο τυχερό παιχνίδι, στην εκπαίδευση των στελεχών της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών ως προς την προστασία του παίκτη και του εαυτού τους.

Το σεμινάριο αναπτύσσει σε βάθος τον ορισμό, τις βασικές αρχές και το εύρος του υπεύθυνου στοιχηματισμού και τυχερού παιχνιδιού και εκπαιδεύει τα στελέχη της αγοράς στην εφαρμογή του με απλά βήματα σε μια χρονική διαδοχή, η οποία εκκινεί με την είσοδο στο χώρο του παιχνιδιού. Στη δεύτερη ενότητα, οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν ειδικές γνώσεις για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο παίκτης όταν ξεπερνά τα όρια και γιατί η εφαρμογή των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού είναι κρίσιμη για την προστασία του παίκτη. Η δεύτερη ενότητα παρέχει, έτσι, τα βασικά γνωσιακά εφόδια για την κατανόηση της συζήτησης που αναπτύσσεται στην τρίτη εκπαιδευτική ενότητα, η οποία αναλύει πώς το Υπεύθυνο Παιχνίδι συμβάλλει στη βιωσιμότητα της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών και στην αύξηση, τελικά, των εργασιών της. Η τελευταία εκπαιδευτική ενότητα παρέχει απλές και χρηστικές οδηγίες για την καθημερινή εφαρμογή του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στο χώρο εργασίας.

Τη βασική εκπαίδευση θα ακολουθήσει σύντομο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της γνώσης και στάσης απέναντι στο Υπεύθυνο Παιχνίδι και ειδικό εργαστήριο πρακτικής. Ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι όχι μόνο να γνωρίσουν, αλλά και να πιστέψουν βαθιά στην αξία και πλέον να πρεσβεύουν στην πράξη το Υπεύθυνο και Ασφαλές Παιχνίδι!


ANT1 Newsroom

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.