75 χρόνια της εταιρείας ΑΦΟΙ Λανίτη

Ερευνά που αποτυπώνει το κοινωνικό της αποτύπωμα στην Κύπρο διενήργησε η εταιρεία αδελφοί Λανίτη. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 75 χρόνια της εταιρείας

Μαίρη Αυξεντίου

75 χρόνια δραστηριότητας στην Κύπρο συμπληρώνει η εταιρεία Αδελφοί Λανίτη. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία παρουσιάστηκαν τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2017 με σκοπό τη διερεύνηση του κοινωνικού-οικονομικού αποτυπώματος του οργανισμού στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Σύμφωνα με την έρευνα, για κάθε 1 ευρώ που προκύπτει από τη ζήτηση προϊόντων της εταιρείας Α/φοί Λανίτη διοχετεύονται συνολικά άλλα 2,93 ευρώ στην κυπριακή οικονομία. Επίσης μέσω της συνολικής της δραστηριότητας, η εταιρεία δημιουργεί προστιθέμενη αξία ύψους 28,2 εκατομμυρίων το χρόνο στην οικονομία, ενώ για κάθε θέση εργασίας στην εταιρεία δημιουργούνται άλλες έξι σε πολλαπλούς κλάδους.

 « Ουσιαστικά η εταιρεία Λανίτη συμβάλλει στην ανάπτυξη με τον εξής τρόπο : για κάθε 1 εκ. ζήτησης για τα προϊόντα της εταιρείας, 1.4 πηγαίνουν στη βομηχανία τροφήμων, 0,31 στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο, 0.32 στη γεωργία και 1,26 σε άλλους κλάδους της οικονομίας,» ανέφερε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου  Θεοφάνης Μαμουνέας.

Στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας και το πρόγραμμα Youth Empowered που στοχεύει στην απασχολησιμότητα των άνεργων νέων, αναφέρθηκε η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και επικοινωνίας της εταιρείας.

Από την πλευρά της η διευθύντρια των δημόσιων σχέσεων και επικοινωνίας του Α/ΦΟΙ Λανίτη, Κάλια Πατσιά ανέφερε πως «Στην Α/φοι Λανίτη πιστεύουμε πως η ανάπτυξή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία της τοπικής κοινωνίας, γι’ αυτό και στηρίζουμε με ουσιαστικές δράσεις το κοινό καλό, ενισχύουμε τους νέους και προστατεύουμε το περιβάλλον».

Τη νέα στρατηγική της εταιρείας ανέπτυξε ο κ. Βαγγέλης Μόσχος.

 « Ένα στόχο έχουμε, να προσφέρουμε ευχαρίστηση στους καταναλωτές μας προσφέροντάς τους νέα απολαυστικά και καινοτόμα προϊόντα που καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες κάθε μέρα».

Στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα καινούργια προϊόντα της εταιρείας με ιδιαίτερη έμφαση στο συλλεκτικό μπουκάλι της Κοκα κόλα εμπνευσμένο από την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.


ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.