Ημερίδα Επιχειρηματικότητας στην Προπαρασκευαστική Μαθητεία
Δελτίο Τύπου

Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας διοργάνωσε στις 11 και 12 Μαΐου ο εκπαιδευτικός οργανισμός Junior Achievement Κύπρου στο οποίο έλαβαν μέρος οι μαθητές της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας σε Λευκωσία και Λεμεσό. 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την οικονομική στήριξη της MetLife Cyprus Ltd και του MetLife Foundation USA.  Στελέχη της MetLife συνέδραμαν ως μέντορες στις ομάδες που δημιουργήθηκαν και μέσα από διαδραστικές ασκήσεις βοήθησαν τους μαθητές να κατανοήσουν τις βασικές επιχειρηματικές έννοιες και να εξασκήσουν δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη και η ομαδικότητα στη λήψη αποφάσεων. Πρόσφεραν επίσης βραβεία και δώρα στους συμμετέχοντες. 

Η MetLife, στα πλαίσια των ενεργειών της για εταιρική κοινωνική ευθύνη, μέσα από πρόγραμμα Life Changer στηρίζει το Junior Achievement με στόχο την ενίσχυση της ενημέρωσης σχετικά με οικονομικά θέματα και απευθύνεται σε νέους που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε αυτού του είδους γνώση, στοχεύοντας να βελτιώσει τις οικονομικές τους δυνατότητες. 

Η Προπαρασκευαστική Μαθητεία έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε έφηβους ηλικίας 14-16 ετών οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει το γυμνάσιο να επανενταχθουν στο εκπαιδευτικό σύστημα και να τους εφοδιάσει με ικανότητες για την αγορά εργασίας. 

Ο οργανισμός JA Cyprus υποστηρίζεται από: 
Στρατηγικός Συνεργάτης: AstroBank Cyprus
Εταίροι:                           Cyta, MetLife Κύπρου και PwC Κύπρου
Υποστηρικτές:             Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, AoN Hewitt Κύπρου και 
MS Jacovides Group.
Θεσμικός Συνεργάτης:     Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.