Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το δημιουργούν!The Grammar School. Ολοκληρωμένη Παιδεία

«Για μας στο Grammar School το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα διαμορφώνεται με τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές δεξιότητες και ικανότητες του κάθε μαθητή. Ταυτόχρονα καθοδηγούμε τους μαθητές ανάλογα με τις παγκόσμιες εξελίξεις σε τομείς όπως η τεχνολογία, η επιστήμη και ο πολιτισμός για να τους προετοιμάσουμε για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.» Άκης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής

Το ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον μαζί με πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του σχολείου προσφέρουν τις βάσεις για μια ανθρωποκεντρική και ακαδημαϊκά ολοκληρωμένη παιδεία.    

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  

Τα παιδιά φοιτούν σε ένα ειδυλλιακό και ασφαλές περιβάλλον που αποπνέει γαλήνη και ηρεμία, αφού οι εγκαταστάσεις του σχολείου βρίσκονται έξω από την πόλη και μακριά από τους κινδύνους και τους πειρασμούς που αυτή εμπερικλείει. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς το σπίτι, το σχολείο παρέχει υπηρεσία λεωφορείων.

ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ / ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  
Βασικός στόχος του Grammar School είναι η σχολική κοινότητα να λειτουργεί οργανωμένα με τα παιδιά να σέβονται τους καθηγητές τους, αλλά και τους συμμαθητές τους όπως και το περιβάλλον ανεξάρτητα από το κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο της οικογένειας. Ειδικοί σύμβουλοι επιμορφώνουν τους καθηγητές και αναλαμβάνουν περιπτώσεις μαθητών που χρειάζονται συμβουλευτική αγωγή.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  

Το Grammar School διαθέτει 102 καθηγητές, οι οποίοι έχουν καθήκον όχι απλώς να διδάσκουν το γνωστικό τους αντικείμενο, αλλά κυριότερα, να έρχονται σε επαφή με τους μαθητές και να τους βοηθούν, στο μέτρο του δυνατού,  στην επίλυση των όποιων θεμάτων τους απασχολούν. Ο ρόλος τους δηλαδή είναι μορφωτικός, ηθικός και καθοδηγητικός. Ο μέσος όρος ηλικίας των καθηγητών είναι τα 40 έτη και η αναλογία καθηγητών μαθητών είναι 1 : 8,4.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 
To Grammar School Nicosia αποτελεί το Showcase School της MICROSOFT στην Κύπρο και είναι πρωτοπόρο στη χρήση της τεχνολογίας μέσα στην τάξη, αλλά και στη Ρομποτική μέσα από τη δημιουργία του Innovation Centre του σχολείου.  Η επικοινωνία καθηγητών-μαθητών-γονιών διευκολύνεται μέσω της χρήσης της τεχνολογίας. Οι μαθητές αν απουσιάσουν από το μάθημα μπορούν να το παρακολουθήσουν από το σπίτι τους με τη μέθοδο του Office Mix. Οι γονείς επίσης τυγχάνουν άμεσης ενημέρωσης για την εργασία των παιδιών τους μέσα από το GSNETLIFE του σχολείου. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STEM
(Science Technology Engineering Mathematics)  To Grammar School είναι το πρώτο σχολείο στην Κύπρο που έχει εντάξει το STEM στο ακαδημαϊκό του πρόγραμμα. Οι μαθητές που έχουν παρακολουθήσει προγράμματα STEM αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα για την εισδοχή τους σε πανεπιστήμια παγκοσμίως. Οι μαθητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτό το Πρόγραμμα επιλέγονται με βάση τη σχολική τους επίδοση.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  
Εδώ και δεκαετίες το σχολείο ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες έχουν βραβευτεί σε παγκύπριους και πανελλήνιους διαγωνισμούς. Η ετήσια Καλλιτεχνική Βραδιά του Grammar School έχει γίνει θεσμός, στην οποία παρευρίσκονται εκατοντάδες συμπολίτες μας και την οποία παρακολουθούν ακόμη περισσότεροι μέσα από το Internet live streaming.  Μέρος της προώθησης του πολιτισμού είναι και η διοργάνωση άλλων δραστηριοτήτων όπως Talent Show, Music Festival και Ημερίδες Λογοτεχνίας. 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  
Το πρόγραμμα αυτό έχει αρχίσει με τη συνεργασία της Arsenal Soccer Schools και έχει ενταχθεί εξαρχής στο κανονικό ακαδημαϊκό πρόγραμμα του σχολείου χωρίς καμία απολύτως έκπτωση στα ακαδημαϊκά επίπεδα των μαθητών. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της Arsenal πάνω στην οποία βασίστηκε η συνεργασία με το Grammar School, αλλά και στο υψηλό αθλητικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο του σωματείου αυτού. Επιπρόσθετα, μαθητές οι οποίοι θέλουν να ενταχθούν στο Αθλητικό Πρόγραμμα από την καινούργια ακαδημαϊκή χρονιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν και μαθήματα κολύμβησης και καλαθόσφαιρας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - HIGHER EDUCATIONAL ADVISORY TEAM  
Μέσα από τη μεγάλη σε αριθμό επιλογή μαθημάτων, οι μαθητές καταφέρνουν να επιτύχουν και να διακριθούν στις εξετάσεις G.C.E. A΄ LEVEL και έτσι εισέρχονται στα καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημίων του Russel Group. Το Higher Educational Advisory Team του σχολείου πραγματοποιεί επισκέψεις στα πανεπιστήμια του Ηνωμένου  Βασιλείου, ώστε να έχει άμεση ενημέρωση για τις ακαδημαϊκές τους απαιτήσεις. Επίσης, γίνονται συχνές παρουσιάσεις στους μαθητές του Grammar School από τα Russel Group Universities όπως το Cambridge, LSE, UCL, Imperial College, King's College, Nottingham, Manchester, Leeds, Southampton και πολλά άλλα.

Τα τρία τελευταία χρόνια οι καθηγητές του τμήματος Engineering του University of Bath (3o στο Ηνωμένο Βασίλειο στα θέματα Engineering) διοργανώνουν το “Robotics Challenge” στο Innovation Centre του Grammar School για τους μαθητές που παρακολουθούν A΄ Level Physics. 21 μαθητές του Grammar School έχουν γίνει αποδεχτοί στο πανεπιστήμιο του Bath τα τελευταία 3 χρόνια. Από το 2014 – 2016, 9 μαθητές του σχολείου κέρδισαν θέσεις στο University of Cambridge και στο University of Oxford και 170 έχουν εισέλθει σε πανεπιστήμια του Russel Group και ακολουθούν κλάδους Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Engineering, Business, Arts, Science και πολλούς άλλους. Αξίζει να τονιστεί ότι οι μαθητές προετοιμάζονται για τη φοιτητική ζωή, αφού λαμβάνουν μέρος σε επιτροπές, ομίλους και αθλητικές δραστηριότητες και γίνονται κοινωνικά δραστήριοι και έτοιμοι για ένα δυναμικό και αποδοτικό μέλλον. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Grammar School Nicosia μπορείτε να επισκεφθείτε τον χώρο του σχολείου ή να εισέλθετε στην ιστοσελίδα  www.grammarschool.ac.cy  ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στο 22 695 695 ή γραπτώς στο email info@grammarschool.ac.cy.


ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.