Εισφορά EXXONMOBIL προς την Αγία Σκέπη

Χρηματική εισφορά προσέφερε η ExxonMobil Κύπρου στην Θεραπευτική Κοινότητα "ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ".

Η Αγία Σκέπη είναι μια κλειστή θεραπευτική κοινότητα απεξάρτησης ανθρώπων εθισμένων σε εξαρτησιογόνες ουσίες.

Ιδρύθηκε το 1998 και βρίσκεται μεταξύ των χωριών Πολιτικό και Φιλάνι, σε έκταση γης που παραχώρησε η Ιερά Μονή Μαχαιρά.  

Η Κοινότητα ακολουθεί το παγκόσμιο μοντέλο θεραπευτικών κοινοτήτων για απεξάρτηση από ουσίες ενώ στελεχώνεται αποκλειστικά από επιστημονικό προσωπικό.

Τα άτομα που μπαίνουν στο θεραπευτικό πρόγραμμα της Αγίας Σκέπης είναι απαραίτητο να έχουν περάσει το στάδιο της αποτοξίνωσης, ενώ το πρόγραμμα απεξάρτησης διαρκεί περίπου ένα χρόνο.

Μέσα στον χρόνο τα άτομα αυτά αναπτύσσουν δεξιότητες, αφού προσφέρονται προγράμματα απασχόλησης σε εργαστήρια τέχνης και παραγωγής βιολογικών προϊόντων.  

Επίσης λειτουργεί ξεχωριστή πτέρυγα για φιλοξενία νεαρών γυναικών με τα παιδιά τους.

Η εισφορά εμπίπτει στα πλαίσια των προγραμμάτων Κοινωνικής Ευθύνης της ExxonMobil Κύπρου και το στιγμιότυπο είναι από την παράδοση της επιταγής στον κον. Αντώνη Σιακαλλή από την κα. Κάσια Χρυσοστόμου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.